'HBO Max en Discovery+ gaan als één streamingdienst Max heten'

'HBO Max en Discovery+ gaan als één streamingdienst Max heten'

Vorig artikel Volgend artikel

Wanneer streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus volgend jaar samengaan, zal de nieuwe dienst waarschijnlijk Max heten. Het is nog niet officieel aangekondigd, maar de kans wordt erg groot geacht.


Streamingdiensten

De samenvoeging van de twee streamingdiensten stond eerst gepland voor zomer 2023, maar de fusie tussen Warner Bros. en Discovery verloopt zo goed, dat het plan is om de streamingdiensten al in de lente samen te laten smelten. Sommige Nederlanders zijn er niet happig op: het betekent waarschijnlijk het einde van de actie van HBO Max dat de streamingdienst de rest van je leven maar de helft van de prijs kost (als je het abonnement tenminste in maart 2022 had afgesloten).

Aan de andere kant is dat nog niet gezegd. Bovendien is het ook een voordeel dat de twee samengaan: het scheelt weer een app en waarschijnlijk worden de twee streamingdiensten tezamen wel iets goedkoper dan wat ze los van elkaar kosten. Aan de andere kant weet je dat in deze tijden van streamingoorlogen maar nooit natuurlijk: Disney+ gooit zijn prijzen binnenkort ook omhoog.

Van HBO Max naar Max

Waarschijnlijk gaat de nieuwe streamingdienst die ontstaat uit HBO Max en Discovery Plus de naam ‘Max’ dragen. Het verbaast ons niets, want HBO Max heeft daarvoor stiekem al een hint in zijn eigen app gezet: het minilogo van HBO Max is geen paarse H van HBO, maar een M van Max. Het is bovendien ook wel een catchy naam: Max. Het is kort, krachtig en het klinkt alsof je er alles uit kunt halen wat erin zit. Het is niet zomaar een verzinsel op basis van een icoontje in de app: het heet momenteel nog ‘Beam’ als codenaam, maar de advocaten van het bedrijf zouden her en der in documenten al Max gebruiken.

De nieuwe streamingdienst bevat straks content van bijvoorbeeld Game of Thrones, DC, maar ook Originals zoals The Flight Attendant. Plus de content van Discovery+, dat onder andere uit de docu’s van Discovery bestaat en de content van bijvoorbeeld TLC. HBO Max kan de samenvoeging goed gebruiken: het heeft nogal veel kritiek gekregen nadat de al volledig gemaakte Batgirl-film werd geannuleerd om belastingtechnische redenen. Ook zijn er diverse series geannuleerd, zoals Westworld en Degrassi. Er zit sowieso een hogere abonnementsprijs aan te komen voor HBO Max.

Game of Thrones en Euphoria

Niet dat HBO Max een slechte streamingdienst is: dat kan bijna niet als je de content van HBO tot je beschikking hebt: Sex and the City, Game of Thrones, The Wire, Euphoria: de lijst gaat maar door. We zijn benieuwd hoe de nieuwe streamingdienst eruit komt te zien. Waarschijnlijk zoals Disney, met de merken onderverdeeld. We hopen het: drakeneieren naast de mensen van 90 Days to Wed zal een vreemde gewaarwording zijn.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...