Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt


Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. Maar het komt niet in Japan, het geboorteland van Toriyama. Het komt in… Saudi Arabië.

Dragon Ball

Het pretpark staat helemaal in het teken van Son Goku en waarschijnlijk is het idee dat je je net hem voelt als je in dat pretpark rondloopt. Op zich is het ook wel heel slim: de kracht, de snelheid, het zijn allemaal dingen die in gevechten in Dragon Ball voorbijkomen, maar ook in pretparken. In één keer weggeschoten worden in een achtbaan, of bijvoorbeeld pijlsnel omhoog en omlaag in zo’n hoogtevreesbank. Om nog maar te zwijgen over een gigantische groene Piccolo-achtbaan of een filmhuis waar je misschien wel een exclusieve aflevering kunt kijken van de reeks.

Dragon Ball is ook een ideale franchise om shirts van te maken en thema-restaurants: de vechters eten immers bakken vol rijst, dus we verwachten dat ook te kunnen eten in het aankomende pretpark. We verwachten ook de 7 Dragon Balls tegen te komen, want dat is waar Son Goku naar op zoek gaat: hij moet de zeven magische bollen verzamelen en krijgt dan een draak voor zijn neus waar ie zijn wensen kwijt kan. Die draak wordt hopelijk het middelpunt van het pretpark: dat zou tof zijn, alsof het een Disney-kasteel is maar dan een beetje anders (overigens slaapt er in het Disney-kasteel van Parijs wel een draak, al weet niet iedereen dat je die ook echt kunt bekijken). Er komen in ieder geval 5 achtbanen en 30 attracties, plus natuurlijk de nodige Dragon Ball-hotels en restaurants.

Manga-fans

Het pretpark komt nabij Riad in de plaats Qiddiya. Is dat heel gek? Wel als je naar de oorsprong van manga en anime kijkt. Niet als je naar de populariteit ervan kijkt. In Saudi schijnen 13 miljoen mangafans te wonen en in de Arabische wereld is dat zelfs 85 miljoen. Het park wordt dan ook groots aangepakt met 500.000 vierkante meter en inderdaad dus 7 verschillende werelden. Denk aan Beerus Planet, Capsule Corporation en Kame House. Voor wie 500.000 vierkante kilometer niet zoveel zegt: het is tweemaal de grootte van Disney World. Niet Disney Land, Disney World, dat uit 5 pretparken bestaat (en nog een heleboel hotels) in Orlando.

Het mag dan wel vooral om Arabische fans gaan, ongetwijfeld wordt dit een nieuwe bestemming voor manga- en animefans van over de hele wereld. Wanneer het precies klaar moet zijn is nog onbekend, maar het plan is er in ieder geval, en het enthousiasme online te zien ook.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Margot Robbie speelde vorig jaar de sterren van de hemel in Barbie, maar eerder zagen we haar ook in geweldige rollen zoals Harley Quinn, Kayla Popisil, Tonya en natuurlijk Naomi Lapaglia. Ze is een zeer geliefde actrice...

Gaming21.03.2024

​Er komt een film van The Sims: dit weten we tot nu toe

Sul sul!