Entertainment02.11.2022

Anime leren begrijpen? Deze 10 series zijn perfect voor beginners


Anime is heel populair op dit moment en steeds vaker zien we in bijvoorbeeld stripwinkels allerlei anime-artikelen liggen. Ook Comic-Con wemelt vaak van de mensen gecosplayed als animepersonages. Deze Japanse tekenfilms zijn er in alle soorten en maten, waardoor het enerzijds een heel veelzijdig genre is, maar ook wat overweldigend. Deze 10 animeseries zijn goed als introductie in deze toffe wereld (en niet per se in een bepaalde volgorde):

10. Jojo’s Bizarre Adventure

Humor

Anime is echt iets heel anders dan een gewone tekenfilm en als er een anime is die dat bewijst, dan is het wel Jojo’s Bizarre Adventure. Hierin volg je verschillende Joestars, leden van een familie die allemaal krachten hebben. Elk personage gaat op zijn eigen manier om met zijn kracht en dat zorgt vaak voor grote hilariteit. Gaandeweg moeten ze het opnemen tegen allerlei schurken, terwijl ze tegelijkertijd steeds meer leren over waar die gave toch vandaan komt.

9. Steins; Gate

Sci-fi

Ben je dol op alles wat science fiction is, dan is Steins; Gate een goede anime voor jou. Het heeft alles te maken met tijdreizen: wat als je iets in het verleden verandert? Hoe beïnvloedt dat de toekomst? In Steins; Gate zien we hoe het drie vrienden vergaat die het bekende ‘butterfly effect’ aan den lijve ondervinden. Deze serie zet je flink aan het denken, maar dat is ook precies waarom je van sci-fi houdt, toch?aat.

8. Bleach

Actie

Bleach is een van de grote series voor mensen die van actie houden. Je volgt hierin de avonturen van een tiener die de gaven krijgt van een zogeheten Soul Reaper en hiermee moet leren omgaan. In deze serie komen hevige gevechten voorbij, maar bijvoorbeeld ook veel seksuele grapjes. Hierdoor is het een iets volwassenere anime dan de rest, al blijft het natuurlijk wel het brein van een tiener waar je instapt. Het voordeel als je het leuk vindt is dat je wel even kunt doorkijken: er zijn 366 afleveringen van gemaakt.

7. Cowboy Bebop

Buitenaards

Cowboy Bebop is een klassieker. Het is een beetje Firefly-achtig en draait om premiejagers die met hun ruimtevaartuig Bebop door de ruimte reizen om hun werk te doen. Het is een beetje zoals een spaghetti-western, maar dan met genoeg cyberpunkinvloeden om het modern en interessant te houden. Je wordt in deze serie veelvuldig verrast: niet alleen qua actie, maar ook qua onderwerpen: er zit namelijk zeker een filosofische invloed in.

6. One Punch Man

Absurdisme

Dit is geen animeserie voor iedereen, maar omdat One Punch Man zo iconisch is, moet je het op zijn minst geprobeerd hebben. Deze animeserie is begonnen als een manga om online te lezen en groeide daarna uit tot een fenomeen in het genre. Je krijgt in deze serie precies wat je denkt: Saitama is een man die zijn lijf zo heeft getraind dat hij zijn vijanden in één slag de baas kan. Saai? Bepaald niet! Het is een toffe karikatuur op de vele superheldenfilms die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen, maar ook op gevechten in anime.

5. Attack on Titan

Duister

Houd je van de donkere kant van het leven, dan is Attack on Titan een serie die je zal aanspreken. Het verhaal speelt zich af in een zeer brute wereld waarin geweld de scepter zwaait in de vorm van Titans. Die titanen eten graag een stuk vlees en schromen niet om daarvoor te vechten. Het is duister en gewelddadig, maar zet je tegelijkertijd flink aan het denken over hoe zo’n verhaal in het echt zou zijn.

4. Naruto: Shippuden

Lekker luchtig

Naruto is een van de bekendste anime. Het gaat om een blond jongetje dat de krachten heeft van een soort vos. De reeks loopt al extreem lang en dat geldt ook voor Naruto: Shippuden met zijn 500 (!) afleveringen. Het leuke aan Naruto is dat je als het ware met hem en zijn vrienden opgroeit, iets wat zelfs leuk is om te kijken als je die fase zelf allang hebt beleefd. Deze serie heeft geweldige voice-overs en een goede kwaliteit tekeningen en verhalen. Zeker niet te zwaar op de hand, wat dit ondanks de flinke grootte een goede instap-anime maakt.

3. Death Note

Psychologische thriller

De persoonlijke favoriet van de schrijver van dit artikel: Death Note. Dit psychologische spel waarin een jongeman een notitieboekje krijgt waarbij de mensen die hij erin schrijft sterven, is heel spannend. Het is een persoonlijk verhaal over een politiefamilie, maar het zet je tegelijkertijd aan het denken: wat als jij zelf die Death Note zou ontvangen? Hier zitten ook veel filosofische vraagstukken in. Het is lekker duister, lekker spannend en tegelijkertijd zorgt -opmerkelijk genoeg- een god van de dood voor een wat luchtigere inslag. Een heel bijzondere mix die het kijken dubbel en dwars waard is.

2. My Hero Academia

Superhelden

My Hero Academia heeft een geweldige sfeer en biedt een cool verhaal over een wereld waarin heel veel mensen superkrachten hebben. Je volgt het leven van Izuku Midoriya die naar school gaat met allemaal vrienden en vriendinnen die ook krachten hebben. Het zorgt soms voor grote verdeeldheid, maar vaak voor heel interessante situaties die deze serie een cadeautje maken om te kijken.

1. Great Pretender

Crimi

Kijk je graag naar series waarin mensen de politie en hun vijanden te slim af zijn? Great Pretender is dan perfect voor je. Deze anime is een serie over een oplichter die op een soort Now You See Me-achtige manier wordt gerekruteerd door een groep oplichters die allerlei heists doen. Het is met 23 afleveringen een heel lekkere serie om je anime-avontuur mee te beginnen en dankzij de onderwerpkeuze en stijl is het ook nog een heel herkenbare serie die niet meteen met teveel absurditeit gepaard gaat.

Anime-aanraders

De meeste series zijn de bekijken op Crunchyroll, al kom je tegenwoordig op Netflix ook best ver in de anime. Heel veel plezier met kijken en we zien je ongetwijfeld gecosplayed als een animepersonage op de volgende Comic-Con!

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Verder lezen over Serie

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Deze nieuwe HBO-original serie speelt zich af in een tijdperk ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van "Game of Thrones" waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het geheugen zijn verdwenen.

Entertainment19.06.2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Concordia draait om AI, met als doel een eerlijke en humane samenleving te creëren door middel van een ongehoorde hoeveelheid camera’s. Klinkt bekend?

Entertainment01.06.2024

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix