Gaming09.06.2018

One Piece: Pirate Warriors 3 bedient voornamelijk de fans


wie wil DLC? Bam! deze game komt inclusief 40 DLC packs

One Piece. Misschien ken je het, maar persoonlijk had ik nog nooit van deze game (of zelfs de serie) gehoord, wat niet heel gek is gezien ik niet de grootste manga/anime fan ben. Toch zag de game er wel grappig uit van wat ik op voorhand gezien had en nadat ik net klaar was met Hyrule Warriors kon ik deze game er natuurlijk mooi naast leggen en vergelijken.

Zoals ik dus al aan gaf is One Piece: Pirate Warriors 3 Deluxe Edition een soortgelijke game als Hyrule Warriors, en in basis dus een soort kloon van Dynasty Warriors. Een volgende vergelijking is dat het ook hier weer geen nieuwe game betreft maar wederom een remake waar je wel alle 40 stuks DLC meegeleverd krijgt. 40 stuks??? Say what?? Wat onderzoek laat dan snel weten dat dit echter veelal om extra kledingstukken gaat(wat vooral tof is voor de echte fans denk ik) en “maar” 8 echt nieuwe levels om te spelen.

Landjepik met piraten

Maar het ging even om de vergelijkingen, want ook in One Piece draait het er in principe gewoon om dat je het level/de map dient te veroveren door delen van de map in te nemen, bazen te verslaan en daarna weer snel jouw gebieden te verdedigen. Wel is het echt een hele andere belevenis dan bij Hyrule Warriors. Waar de laatstgenoemde zichzelf toch wel serieus neemt in mijn ogen, is One Piece meer speels opgebouwd wat zeer te merken is aan de karakters en hun krachten/aanvallen.

Wat One Piece zo anders maakt dan Hyrule warriors is voor mij voornamelijk de manier waarop de gebeurtenissen verteld worden. Het komt voorbij in een soort stripplaatjes en in een echt zwaar over de top, maar toch zeer komische anime stijl. De karakters zelf zijn ook echt van leuk verzonnen tot absurd uitgedacht. De hoofdpersoon, Luffy, heeft bijvoorbeeld als kind een betoverd stuk fruit gegeten en is nu volledig van rubber. Op het moment dat hij dus gaat aanvallen vliegen zijn armen en benen letterlijk alle kanten op en kan hij bijzonder grappige aanvallen doen.

Verder wil Luffy graag beroemd worden als piraat en laat dit nou net kunnen door een verborgen schat te vinden, genaamd de One Piece, waar hij zichzelf mee tot Piratenkoning mag kronen. Uiteraard is Luffy niet de enige piraat die dit wil en ook niet de enige piraat die door betoverd fruit nieuwe krachten heeft gekregen. De toon voor het verhaal is met die waanzin dus gezet.

Veel herhaling

De game bestaat uit hoofdmissies, zijmissies en speciale gebeurtenissen tijdens de gevechten. Een groot verschil is dat je in One Piece niet tijdens het level kunt wisselen van karakter. Je moet dus goed kijken wie je voor welk level het best kunt gebruiken en soms zelfs levels opnieuw spelen om echt alles uit het level te kunnen halen, omdat sommige gebeurtenissen gebonden zijn aan specifieke karakters. Ik vind het echt wel een gemis dat je niet kon wisselen en het haalde toch ook wel een beetje de vaart uit de game, wat resulteerde dat ik niet altijd evenveel zin had het level nog een keer te spelen(duurt ongeveer een kwartier) voor maar een kleine beloning.

Ik had het net al over de humoristische aanvallen die je kunt gebruiken in de game. Dit geldt al voor de normale aanvalskeuzes, maar er is ook nog een speciale partner-move. Door het verslaan van vijanden vul je diverse meters voor speciale aanvallen. Die kun je meteen gebruiken, maar als je deze opspaart en je voldoende meters hebt gevuld kun je die partner-move doen. Aanwezige geallieerde spelers komen je dan te hulp om samen een mega-aanval te doen die een groot deel van de map in één klap om zeep helpt. Dit waren voor mij wel de pareltjes van de game, want die aanvallen zijn echt geweldig om te bekijken. Leuker wordt het nog als je de game samen in co-op speelt en je dit soort aanvallen een beetje kunt afstemmen op elkaar.

Goed verhaal, denk ik

Als je dan eenmaal door de campaign modus heen bent kun je nog kiezen voor de free mode (die slechts bedoeld is voor het herspelen van maps uit de campaign en verder niets toevoegt) en de DreamLog modus. In deze laatste zie je een zeekaart met daarop eilanden. Op deze eilanden vind je missies waar je specifieke karakters kunt vrijspelen en in deze modus kun je ook zeldzamere munten vinden dan in de campaign waarmee je jouw karakters weer een flinke boost in vaardigheden kunt geven. Er is dus meer dan genoeg te doen om je voor langere tijd bezig te houden.

Als we kijken naar het technisch aspect van de game moet ik toegeven dat de game er, mede door de cell-shaded stijl, wat mooier uit ziet dan Hyrule Warriors. Het lijkt ook allemaal net even iets vlotter te spelen zonder haperingen. Wel is het ook hier weer beter om op de TV te spelen dan op de switch console zelf. Op de console draait de game namelijk in 30FPS op 720 en op TV met 60FPS in full HD. Zeker voor een game waar zoveel op het scherm gebeurd helpt dat enorm. Qua controls is het ook in deze game weer heel simpel opgezet en werkt het eigenlijk gewoon prima. De soundtrack is lekker actievol en past bij het thema.

Hoewel de game echt wel vermakelijk is, moet ik wel zeggen dat het voornamelijk goed zal vallen bij de fans van de serie en wellicht wat minder bij het mainstream-publiek. Deze zullen veelal kiezen voor bekendere franchises als Hyrule warriors, die eigenlijk toch ook wel nog net wat uitgebreidere gameplay bieden. Veel van de inhoud qua verhaal zal je veelal niets zeggen als je als leek hieraan begint en het blijft dus echt een fanbased game die een specifiek publiek zal trekken. Wil je echter gewoon lekker rammen en bizarre moves doen dat zit je bij deze game gewoon goed, dus als je na Hyrule Warriors de smaak echt te pakken hebt van dit soort games ben je met One Piece Pirate Warriors 3 weer even van de straat.

[Afbeeldingen © Bandai Namco]

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen

Verder lezen over Game

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Het voelt een beetje als een ‘nu pas’, maar het is goed dat het er eindelijk is. Een oplader voor Joy-Cons die luistert naar de naam Two Way. 

Gaming18.07.2024

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Verder lezen over Review

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

De Huawei Watch Fit 3 is echter zeker geen kloon anders zouden ook alle smartphones klonen van elkaar zijn. Nee de Huawei Watch Fit 3 valt op door zijn gewicht en toch wel elegante looks die uiterst genuanceerd zijn uitgevoerd.

Gadgets01.06.2024

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn