Automotive22.12.2022

Tesla bereidt nieuwe ontslagronde voor’


Elon Musk is de afgelopen weken vooral druk met Twitter, al lijkt het er sinds gisteren op dat hij binnenkort weer wat meer tijd gaat overhouden voor zijn – nu nog – goed lopende bedrijven. De vraag is echter of zijn hernieuwde aandacht voor Tesla nog op tijd komt. Ook daar rommelt het al geruime tijd, zelfs vóórdat Elon afgeleid werd door zijn nieuwe ‘speeltje’.

Economisch zware tijden

De CEO heeft zelf ook al een paar keer gewaarschuwd voor economisch zware tijden die ook Tesla zullen treffen. Als we de meest recente berichten, uiteraard weer afkomstig van een anonieme bron die ‘bekend is met de situatie’, mogen geloven dan start 2023 voor een aantal Tesla medewerkers met slecht nieuws.

De bron van Elektrek zegt te weten dat er op dit moment al een personeelsstop geldt bij Tesla. In het eerste kwartaal van 2023 volgt een nieuwe ontslagronde. Om hoeveel ontslagen het gaat, is nog niet bekend.

Nog voor de zomer waarschuwde Musk al dat Tesla het moeilijk zou krijgen. Destijds werd gespeculeerd over het inkrimpen van het personeelsbestand met 10 procent. Er volgde een tijdelijke personeelsstop en er werden ook medewerkers ontslagen. In de herfst leek alles weer de goede kant op te gaan toen de personeelsstop opgeheven werd en het werven van nieuw personeel ook weer op gang kwam.

Morrende aandeelhouders, dalende beurskoers

Intussen is de koers van Tesla weer in verval geraakt. Echter, dat komt niet alleen doordat de verkoop van nieuwe Tesla’s in sommige landen achterblijft bij de verwachtingen. Aandeelhouders nemen het Musk ook kwalijk dat hij door de perikelen bij Twitter, zijn aandacht er niet meer volledig bij de ‘Tesla zaak’ heeft.

Zeker in deze tijden, met de chip- en grondstoftekorten, de steeds harder en talrijker wordende concurrentie, de oorlog in Oekraïne en nasleep van de coronacrisis, is het belangrijker dan ooit dat de CEO bij de les blijft. Tsja, en dat is voor iemand als Elon Musk soms een hele opgave.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Tesla

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Met de grote hoeveelheid satellieten die in de baan rond de aarde worden geplaatst kun je je afvragen in hoeverre we dat als mensheid eigenlijk mogen. Om nog maar te zwijgen van het potentieel koloniseren van de maan of...

Technology13.03.2024

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe

Het bakbeest, de elektrische pick-up van Tesla, spreekt enorm tot de verbeelding. Op onze wegen zal je het gevaarte niet zo snel zien, maar in de Verenigde Staten kun je ze op de weg tegenkomen. Of op het strand, want me...

Automotive08.03.2024

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe

Elon Musk stelt dat Tesla Roadster van 0-100 gaat in 1 seconde

Elon Musk maakt graag grote statements en zo ook met de Tesla Roadster. Nu stelt hij dat de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in slechts een seconde. Dat is voor een gewone elektrische auto vrij ondenkbaar, al...

Automotive29.02.2024

Elon Musk stelt dat Tesla Roadster van 0-100 gaat in 1 seconde

Sneller dan geluid
​Tesla gaat iets doen aan een grote ergernis van automobilisten

Tesla is op sommige vlakken een enorm modern type auto, maar tegelijkertijd is het op andere gebieden weer best ouderwets. De meest complexe dingen zijn voor veel Tesla’s een peuleschil, terwijl iets eenvoudigs als het...

Automotive20.02.2024

​Tesla gaat iets doen aan een grote ergernis van automobilisten

​Tesla Model Y wordt veel goedkoper in Nederland

Tesla Model Y moet meer verkocht worden in Nederland: hij blijkt niet heel toegankelijk te zijn. Misschien is de auto wel toegankelijk, maar zijn prijs niet, heeft Tesla gedacht. De EV-maker besluit daarop de bolide wat...

Automotive18.01.2024

​Tesla Model Y wordt veel goedkoper in Nederland

​Zoveel subsidie krijg je in 2024 voor een elektrische auto

Overweeg je een elektrische auto te kopen in 2024? Dan kun je rekenen op subsidie van de overheid. De subsidiepot is nu geopend en hierin zit 58 miljoen euro. Je kunt hiervan 2950 euro aanvragen als je een elektrische au...

Automotive10.01.2024

​Zoveel subsidie krijg je in 2024 voor een elektrische auto

De subsidiepot is nu geopend