Automotive15.11.2023

Roadtrip met een Ford Mustang Mach-e GT naar de Algarve


Het is niet de eerste keer dat we naar de Algarve rijden, en ook zeker niet de eerste keer dat we dit met een elektrische auto doen. Lange afstanden en de zuidelijke landen lijken echter nog steeds veel EV-rijders af te schrikken, maar dat is volstrekt onnodig.

Dit jaar rijden we de route met een Ford Mustang Mach-e GT. Voor ons een auto met een verhaal dat teruggaat naar 2019. Het is 18 november als we in een hanger op de Hawthorne Municipal Airport bij Los Angeles, op een steenworp afstand van Elon Musk zijn Space X, kennis maken met de Mustang Mach-e. Zelden maakten we zo’n show mee, een Ford Mustang met een stekker, de wereld stond op z’n kop. Vanaf die dag was het duidelijk dat Ford vol inzet op de productie van elektrische auto’s met de Mach-e als hoogtepunt.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en is ook de Mach-e vier jaar ouder en volwassen. Met de keuze voor meerdere batterij-pakketten, al of niet met een AWD of zelfs een GT-uitvoering. Onze roadtrip maken wij met een Mustang Mach-e GT met een extended range batterij en een systeemvermogen van 358 kW (487 pk). En de range, die maakt ons niet uit omdat je met deze Mach-e moeiteloos een rit van 2.500 km kunt maken naar de zuidkust van Portugal. Ook al zijn de laadmogelijkheden in Spanje en Portugal aanzienlijk minder. En ook de range van 425 km range is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk.

Wanneer en hoe vaak ga je laden?

Dat is een goede vraag met misschien een teleurstellend antwoord. Sowieso zitten er twee overnachtingen bij, want 3 dagen reistijd is elektrisch of ouderwets fossiel rijden een normale zaak, met 2.500 km te gaan. Op vakantie of voor een workation, je doet het ook voor je plezier. Een race tegen de klok is echt een verkeerde en gevaarlijke mindset. We maken sanitaire stops, om koffie of ander drinken te kopen, om te eten, omdat we een mooi plekje zien met snelle laadstations en om te overnachten. En altijd hangen we onze Mach-e aan een laadstation. Kort of lang maakt niet uit. Stilstaan betekent een kans om even wat energie op te doen. Hoeveel maakt niet uit.

Nooit rijden we een batterij bijna helemaal leeg. Net zo goed als dat we buiten de overnachtingen daargelaten, de batterij nooit helemaal volladen. Dat betekent boven de 80% even goed opletten en als de laadsnelheid door de ondergrens zakt, loskoppelen en rijden. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend en dat is het ook. Nooit hebben we een eindtijd in gedachten, waarom zou je.

Als je gewoon relaxt kunt rijden, ongeacht het aantal stops, maakt dat het rijden met een EV tot een feestje. Daarbij word je veel minder moe, en rij je meer op je gemak. De kruissnelheid ligt tussen de 110en 120 km per/uur. Met die wetenschap nemen we je mee tijdens onze roadtrip naar Carvoeiro in de Algarve. Dat het onderweg toch ergens mis gaat lees je hieronder. Maar stress? No way.

De globale route vanuit Nederland volgens Google Maps.
De globale route vanuit Nederland volgens Google Maps.
Eindbestemming van deze roadtrip: Praia do Carvoeiro in de Algarve.
Eindbestemming van deze roadtrip: Praia do Carvoeiro in de Algarve.
Eerste korte koffiestop van 8 minuten goed voor: 8 minuten laden.
Eerste korte koffiestop van 8 minuten goed voor: 8 minuten laden.

De route vanuit Nederland tot aan de Spaanse grens

Als je aan de Belgische grens woont is het wel lekker beginnen naar Parijs. Met een volle accu op je oprit aan de thuislader maak je je met de Mach-e geen zorgen. Volgens het scherm kunnen we 414 km rijden. Parijs ligt vanaf de voordeur op zo’n 400 kilometer. Sinds een klein jaartje heeft FastNed en ter hoogte van de luchthaven een nieuw laadstation geopend, en die is wel lekker. Een stukje voor de Franse grens is het toch even koffie drinken en hangt de Mustang voor 8 minuten aan een Ionity station.

Dat kleine beetje extra energie zorgt ervoor dat we met ruime marge de wagen voor Parijs parkeren bij Fastned in Vémars. Dat blijft altijd een mirakel want we zouden toch minimaal tussen de 110 en 150 kW moeten kunnen laden. FastNed heeft in ieder geval besloten ons net geen 100 kW te geven om bij te laden. So it be. Het is de bedoeling om de Mach-e ergens voor Bordeaux te parkeren. Het enige wat tegenzit is de regen. Want het is eigenlijk de hele dag ongekend slecht weer.

Laden bij FastNed in V\u00e9mars, toeval bestaat niet #fordmustangmach-e.
Laden bij FastNed in Vémars, toeval bestaat niet #fordmustangmach-e.
Het rijbereik na een nachtje laden in Bordeaux bij 11 graden. 426 km to go.
Het rijbereik na een nachtje laden in Bordeaux bij 11 graden. 426 km to go.

Ford Mustang Mach-e rijondersteuning

Ford is een pionier op het gebied van rijondersteuning en veiligheid. Het is al jaren een vaste waarde voor een van de oudste autofabrikanten. Hun technologie en rijperformance ligt op een zeldzaam hoog niveau. Dat merk je, zeker als het slecht weer is. Buiten dat de Mustang Mach-e een uiterst comfortabele cross-over is, met prima stoelen en een intuïtief bedieningspaneel in de vorm van een grote gekantelde tablet. Beschikt hij ook misschien wel over een van het meest uitgebalanceerde cruise control systemen op de markt.

Dat we daarmee al redelijk autonoom kunnen rijden hebben we nog maar kortgeleden zelf kunnen ervaren op de Duitse Autobahn. Hier in Frankrijk, ondanks het slechte weer rijden we toch grote delen op de cruise control. Dat betekent geen harde ingrepen, geen veel te scherpe rijstrookcorrecties en een zeldzaam vlot invoegsysteem. Bij vrijwel alle merken zal de wagen iets inhouden als je gaat inhalen, omdat op korte afstand een auto voor je rijdt, ook al rijdt deze nauwelijks harder. Bij Ford niet, die past zijn snelheid aan op de voorligger en vermeerderd deze als de auto voor je versnelt.

Ford ondersteund draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay, Android Auto en AppLink apps op smartphones en andere mobiele apparaten. Het betekent dat ik op dit punt altijd aankijk tegen een Apple Carplay scherm met daarbinnen Google Maps. Als je dit gewend bent is ieder ander systeem geen optie. De integratie met Apple en de grote display is echt top. Ook hier is alle navigatie ook buiten Carplay net zo intuïtief.

Apple Carplay, als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer iets anders.
Apple Carplay, als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer iets anders.

Laden op de Péage in Frankrijk

Onderweg richting Bordeaux maken we wel een paar stops die we combineren met alles dat je kunt bedenken. Ionity heeft inmiddels een in Frankrijk dekkend netwerk, ook al is dat niet altijd betrouwbaar. Daar op vertrouwen is te riskant maar er zijn ook voldoende alternatieven waarbij Tesla (favoriet) en FastNed de andere gegadigden zijn. Total Energies is echt top maar die zien we vooral in noord Frankrijk. Het aantal laadstations is in ieder geval het laatste jaar weer sterk toegenomen. We staan er niet langer altijd alleen, maar het blijft nog steeds opmerkelijk dat er zo weinig auto’s aan een stekker hangen.

Het Franse antwoord dat ik s ’avonds krijg van een Peugeotrijder in het hotel, die eerst alles wil weten van die blauwe Mustang. Volgens hem is het veel te duur (Ionity kost inderdaad 0,79 euro/kW) om langs de snelweg te laden. Buiten de Péage is het echt een stuk voordeliger. Dat verklaart waarom we haast alleen (naast Nederlanders), veel Duitsers en Scandinaviërs zien, die wel gebruik maken van de laadinfrastructuur op de snelweg.

Het gelijk van een Peugeot rijder, op 5 km van de snelweg, Lidl 120 kW, kosten 0,27 per kW.
Het gelijk van een Peugeot rijder, op 5 km van de snelweg, Lidl 120 kW, kosten 0,27 per kW.

Van Frankrijk naar een onverwachte stop in Spanje

Inmiddels staat er bijna 1.000 km op de routeteller. Door vroeg weg te rijden hoop ik die avond een beetje op tijd in Cacares te zijn (960 km) vooral omdat dit een van de mooiste plaatsjes is in centraal Spanje. Hier s’ochtends op een terrasje ontbijten is een feestje. Omdat het alleen maar autoroute is, en op dit traject nooit druk is, ligt het gemiddelde van wat je kunt rijden vrij hoog. Met een volle accu en drie tot vier stops is dat allemaal prima te doen.

De route richting Bilbao is leuk om te rijden, zeker als je eenmaal in Spanje bent. Je wordt getrakteerd op veel (heel veel) tunnels waarna je richting Vallodalid het Spaanse binnenland in rijdt. De Mach-e zal het allemaal een zorg zijn. Dankzij Podimo streamen we via het nieuwe SYNC communicatie- en infotainmentsysteem, het volgende luisterboek.

In de nieuwe Mustang Mach-e krijg je ook te maken met de volgende generatie van het SYNC communicatie- en infotainmentsysteem. Het systeem heeft een 15.5-inch touchscreen en een moderne interface die de voorkeuren van jou als bestuurder leert en zich daarop aanpast.

Verder zijn op cloud-based connectiviteit en spraakbediening geïntegreerd. Navigeren, muziek streamen en verbinden van een smartphone wordt nóg sneller en gemakkelijker. Het systeem introduceert bovendien draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay, Android Auto en AppLink apps op smartphones en andere mobiele apparaten.

Tunnels en tunnels in Noord Spanje.
Tunnels en tunnels in Noord Spanje.

En dan gaat het bij Ionity volledig fout

Voor navigatie naar laadpunten maak ik standaard gebruik van de Ionity app en in Spanje ook van Electromaps, een app voor EV-rijders die sinds een aantal jaren eigendom is van het Spaanse Wallbox. Zeker als je van de snelweg af gaat is deze app een aanrader. Laadsessies start je op vanuit de app, en je hebt direct inzicht in de kosten. Maar goed richting Caceres zien we in de app van Ionity een nieuwe laadlocatie met de beschikbaarheid van 8 superchargers, die allemaal nog vrij zijn.

De laadlocatie ligt wat onhandig maar die laten we voor wat het is, hij ligt in ieder geval ‘in the middle of somewhere’. De locatie heeft inderdaad 8 snelle laadstations. Het is routine, stekker in de auto, het station activeren met een laaddruppel en heerlijk even de benen strekken. Met 80% rij ik moeiteloos naar Cácares.

Ionity #fail

– De onderstaande tekst beschrijft wat er kan gebeuren als er bij iets het laden fout gaat. Uiteindelijk heb ik besloten het toch maar even uit te schrijven omdat dit iedereen kan overkomen -.

Helaas, het laadstation start niet op en geeft een aantal foutmeldingen. Dat kan, loskoppelen en een ander laadstation pakken. En hier gaat het mis. De stekker wordt niet vrijgegeven en mijn Mach-e hangt aan een paal, locked. Er worden 5 verschillende acties ondernomen, zelfs met een bankbetaling, maar Ionity is hardnekkig, de stekker komt niet los. We bellen met het nummer van Ionity op het laadstation (nummer nog niet in gebruik), Ford Assistance (niet bereikbaar), met de ANWB die ons uiteindelijk doorverbinden met Ford Assistance (met zichzelf dus want je komt weer uit bij de ANWB). Er moet een manier zijn om de trunk (bak onder de motorkap te demonteren en daar zou ergens een knop moeten zitten. Helaas komen de tekeningen niet overeen met de werkelijkheid.

ANWB gaat een sleepbedrijf bellen voor assistentie. We roepen dat dat geen zin heeft, want eerst moet de auto loskomen van het station, en als dat gelukt is dan rijden we zelf wel verder. Het adres waar we staan (41°30’57.5″N 5°01’10.9″W) staat niet in de computer bij de ANWB. Uiteindelijk lukt het toch om een pechhulp in te schakelen die na een uurtje wachten bij aankomst ook geen idee heeft wat ze moeten doen.

Ondertussen hebben we plan B opgestart, en is onze redactie bezig om Ionity in Nederland te bereiken. Dan moet je even volhouden dat we bellen over een probleem met een laadstation in Spanje. Uiteindelijk blijkt dat het station zo nieuw is, dat het nog helemaal niet in gebruik zou mogen zijn. En dus ook niet gevonden zou mogen worden. Maar wel kan worden gereset vanuit Nederland. We zijn ruim 2.5 uur verder. Sorry voor de overlast.

#Fail bij Ionity Tordesillas. Los van de infrastructuur kun je niet vertrouwen op de app
#Fail bij Ionity Tordesillas. Los van de infrastructuur kun je niet vertrouwen op de app

Tesla als betrouwbaar alternatief voor Ionity

Naast lokale opties kun je ook altijd kijken waar Tesla chargers staan. Download daarvoor wel even de app en kies voor ‘Charge Your Non-Tesla’. Na het gedoe bij Ionity ligt op 7 km afstand een Tesla charger. Met 130 kW gaat het laden hier aanzienlijk sneller. Het is overigens niet de eerste keer dat Tesla de ultieme back-up is (altijd na gedoe met Ionity laadstations). Het mooie Cácares parkeren we voor een volgende keer en kiezen praktisch voor een Hotel in Salamanca.

Laden bij een Tesla Supercharger in El Montico.
Laden bij een Tesla Supercharger in El Montico.
Het originele plan was stoppen in C\u00e1cares en hier ontbijten.
Het originele plan was stoppen in Cácares en hier ontbijten.
Laden in Salamanca, helaas geen C\u00e1cares deze reis.
Laden in Salamanca, helaas geen Cácares deze reis.

Van Salamanca naar de Algarve

Vanuit het Spaanse Salamanca is het nog ruim 600 km rijden naar de kust van de Algarve. Om hier te komen kun je via E80 en de A6 maar persoonlijk gaat de voorkeur via de route langs Cácares en Badajoz. Eenmaal in Portugal kies je dan de route via de A2 en Grandola, omdat hier er meer laadmogelijkheden zijn.

Eenmaal in Portugal moet je er rekening mee houden dat vrijwel alle laadpassen niet werken. Dat merkten we vorig jaar al en er is op dat punt weinig veranderd. De ANWB pas blijkt nog steeds in Zuid-Europa niet te werken. De kaart die altijd en overal werkt is die van Shell Recharge. Ook de druppel van E-on en Electromaps werken in een aantal gevallen.

Wat je verder kunt tegenkomen zijn gratis laadstations, soms bij supermarkten of in plaatsen waar de gemeente gratis laden ziet als promotie voor groen rijden. Deze laadstations bieden meestal maximaal 11 kW. Maar dat kan allemaal meer dan voldoende zijn. Ga je naar de supermarkt, hang hem dan altijd aan een lader. Deze halen vaak weer de 50 kW of zoals laadstations van Power Dot die 100 kW aanbieden (effectief meestal rond de 90 kW). De laadtarieven bij deze stations bedragen zelden meer dan 0,25 euro.

Laden langs de snelweg in Portugal, je kan er zo maar alleen staan.
Laden langs de snelweg in Portugal, je kan er zo maar alleen staan.
Laden bij de supermarkt, snel, goedkoop en praktisch.
Laden bij de supermarkt, snel, goedkoop en praktisch.

Roadtrip met een Ford Mustang Mach-e GT

Een roadtrip naar de Algarve met een Mach-e is een feestje als je van autorijden en lange routes houdt. Dat het ergens onderweg even mis ging met een onwillige stekker is alweer geschiedenis. Sowieso is rijden met een sportieve en snelle auto altijd een feestje. Wederom is duidelijk dat de range van een EV die volgens opgave moeiteloos 400 km rijdt geen onderwerp is, ook als je naar het zuiden van Europa wilt rijden. Laden bij temperaturen boven de 18 graden geeft overigens een andere score want volladen tot 100% levert in de Algarve een range op van 508 km.

De Ford Mustang Mach-e GT is een uitzonderlijk snelle auto met veel comfort en een compleet pakket aan rijondersteuning. De cruise control tijdens de 2.500 km gedroeg zich echt uitzonderlijk. Hoewel het niet van heel veel invloed is op zo’n lange roadtrip hoop je alleen altijd dat snelladen ook heel snel gaat. Maar als dat het enige is, dan behoort de Mach-e tot de bovenkant van elektrische auto’s in Nederland.

Een Mustang in zijn natuurlijke habitat
Een Mustang in zijn natuurlijke habitat
Ford Mustang Mach-e GT op het strand in de Algarve.
Ford Mustang Mach-e GT op het strand in de Algarve.
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Elektrisch rijden

Tientallen Tesla Cybertrucks beklad met F Elon Musk

Tesla Cybertruck is een gevaarte dat nogal opvalt, zeker als er een parkeerplaats mee vol staat. Dat zag ook een persoon met een graffitispuit en een hekel aan Elon Musk...

Automotive24.06.2024

Tientallen Tesla Cybertrucks beklad met F Elon Musk

Kijk je ogen uit bij de eerste beelden van de Bugatti Tourbillon

Hoewel het de opvolger van de Chiron wordt genoemd, onthult Bugatti dat geen enkel onderdeel hetzelfde is: alles aan Bugatti Tourbillon is gloednieuw. 

Automotive24.06.2024

Kijk je ogen uit bij de eerste beelden van de Bugatti Tourbillon

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Het Franse DS Automobiles, inmiddels onderdeel van Stellantis, is al jaren succesvol in het FIA Formula E Wereldkampioenschap met het raceteam DS Techeetah. Inmiddels hebben ze ook meerdere kampioenschappen gewonnen, zowel bij de rijders al bij de constructeurs.

Automotive23.05.2024

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Verder lezen over Ford

​Ford wil het met twee auto’s opnemen tegen Chinese makers

Ford heeft twee auto’s in de maak die het beide moeten gaan opnemen tegen Chinese merken, maar ook tegen Tesla. Tesla is een populair automerk en heeft elektrisch rijden op de kaart gezet, al dragen ook merken als Kia...

Automotive20.03.2024

​Ford wil het met twee auto’s opnemen tegen Chinese makers

Ford zet rem op EV-investeringen

Ford heeft deze week bekendgemaakt dat de autofabrikant geplande investeringen ter waarde van 12 miljard dollar in de ontwikkeling van EV’s en -accu’s (tijdelijk) gaat vertragen. Daardoor wordt onder andere de bouw v...

Automotive27.10.2023

Ford zet rem op EV-investeringen

Dalende vraag naar EV’s maakt de fabrikant voorzichtiger
Ford Blue Cruise: zonder handen aan het stuur over de Autobahn

Ford is een van de autofabrikanten van het eerste uur. De eerste grote innovatie, die tegenwoordig nog altijd door alle merken toegepast wordt, is de lopende band productielijn die in 1913 door Henry Ford werd bedacht om...

Automotive28.09.2023

Ford Blue Cruise: zonder handen aan het stuur over de Autobahn

Politie ruilt Mercedes in voor Ford en BMW

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien, de standaard Mercedes B-klasse met ‘Hermandad’ belettering, striping en verlichting. Die zijn binnenkort verleden tijd. Niet de ‘basispolitievoertuigen’ zoals ze officieel...

Automotive28.08.2023

Politie ruilt Mercedes in voor Ford en BMW

Prijsdalingen Tesla doen EV-tak van Ford geen goed

Ford presenteerde vorig jaar ambitieuze plannen voor haar EV-divisie. Na een ietwat weifelend begin, in de jaren daarvoor, zag uiteindelijke ook een van ’s werelds grootste autofabrikanten in dat de tijd van de verbran...

Automotive01.08.2023

Prijsdalingen Tesla doen EV-tak van Ford geen goed

Op stap met de 2024 Ford Mustang!

Een week geleden verzamelde de Amerikaanse vakpers in Los Angeles om een eerste keer met de allernieuwste Ford Mustang te rijden. Het 2024 model dat in de VS vrijwel meteen op de baan verwacht wordt en in het voorjaar va...

Automotive25.07.2023

Op stap met de 2024 Ford Mustang!

Wij reden als één van de weinige in Europa met de nieuwe Ford Mustang
​Met de Bronco haalt Ford nog een klassiek paard van stal

De Ford Bronco komt naar Europa en wij konden hem nu al voor de eerste keer uitvoerig testen. En dat deden we in de Belgische Ardennen meer bepaald, zeg nu zelf een betere plek hadden ze bij Ford niet kunnen uitkiezen.

Automotive24.06.2023

​Met de Bronco haalt Ford nog een klassiek paard van stal

Gaat de Ford Bronco de Mustang achterna?
Verbruik vol beladen Ford F-150 Lightning schiet omhoog

Je ziet het regelmatig. Er komt een nieuw EV op de markt waarvan de fabrikant meldt dat hij met een acculading 400 kilometer, of nog meer, kan rijden. In de praktijk blijkt dat bereik echter alleen onder ideale omstandig...

Automotive06.06.2023

Verbruik vol beladen Ford F-150 Lightning schiet omhoog

Het verbruik van een EV is substantieel anders dan dat van een ICE-bolide