Automotive16.02.2023

Eindelijk een serieuze nieuwe klant voor VDL NedCar


Enige Nederlandse autofabriek stapt helemaal over op EV-productie

Al meer dan een jaar is bekend dat BMW de productie van enkele modellen in 2024, de Duitse autofabrikant liet in Born onder andere de X1 en Mini produceren, gaat stopzetten. Sindsdien was VDL Nedcar naarstig op zoek naar nieuwe klanten. Dat verliep, door verschillende oorzaken, niet heel erg voorspoedig. Echter, deze week is er weer wat meer licht aan het eind van die zoektocht te zien.

BMW Carbio Electric

Het eerste goede nieuws kwam van BMW. Vanaf april wordt in Born gerstart met de prouctie van 999 nieuwe elektrische Mini Cabrio’s gebouwd. Daarnaast onthulde de Nederlandse autofabriek plannen om vanaf 2024 ook EV’s te gaan produceren voor ElectricBrands, de Evetta en de XBUS. Die productie van de XBUS moet in 2025 van start gaan. De eerste Evetta’s zouden nog voor de zomer van 2024 van de band moeten rollen, aldus VDLNedcar.

“Met de door ElectricBrands ontwikkelde eigen voertuigen kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan het vormgeven van de mobiliteit van de toekomst. Een toekomst waarbij we voor meerdere partners tegelijkertijd verschillende werkzaamheden verrichten. De samenwerking met ElectricBrands biedt perspectief voor VDL Nedcar”, aldus John van Soerland, CEO van VDL Nedcar.

Evetta: remember Isetta

De Evetta is een bijzonder fraai ogend karretje, zeker voor liefhebbers van oldtimers. Hij lijkt namelijk heel erg op de BWM Isetta uit de jaren 50/60. Een tweezits ‘pruttelkistje’ waar je letterlijk via tot deur omgebouwde voorruit moest instappen. De Evetta wordt een elektrische, en zwaar gemoderniseerde, variant daarvan. Een stadsautootje voor twee personen met een bijzonder design. Zoals de Opel Rocks-e en Citroen Ami.

De XBUS is een compact bestelbusje, ook met een herkenbaar design. Dat wil zeggen, mij deed hij een beetje denken aan de oude Barkas busjes zoals je die in het oostblok (DDR) zag. Klein en vierkant. Enfin, de XBUS wordt een ‘modulaire’ EV, waarvan naast de standaard versie ook een pickup beschikbaar komt. ElectricBrands heeft inmiddels al meer dan 16.000 orders voor de XBUS binnen.

VDL Nedcar start de productie van de XBUS als het goed is in 2025.
VDL Nedcar start de productie van de XBUS als het goed is in 2025.
Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Elektrische auto

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Alpine heeft vandaag officieel de nieuwe A290 onthult, het eerste model uit de Alpine Dream Garage. Het concept dat door Alpine is geïntroduceerd om een complete en exclusieve beleving te bieden aan autoliefhebbers en klanten van het merk.

Automotive19.06.2024

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Fisker is niet meer. Het automerk is officieel failliet verklaard na onder andere tegenvallende verkopen en slechte reviews.

Automotive18.06.2024

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

The Weeknd was dit weekend. Daar konden we op eigen houtje met de Microlino weg en dat was inderdaad een hele ervaring.

Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje