Eerste Cybertrucks komen nu medio 2023, hoopt Musk

Eerste Cybertrucks komen nu medio 2023, hoopt Musk

Vanaf dag één eigenlijk alleen maar gedoe met de elektrische pickup

Vorig artikel Volgend artikel

Ah, Elon Musk heeft weer eens iets geroepen over de Cybertruck. Als het aan de miljardair ligt worden de eerste exemplaren van de futuristische pick-up truck nu medio 2023 geleverd. Het is de volgende aflevering in de door problemen en vertragingen geplaagde Tesla. Dat de Cybertruck niet onder een goed gesternte geboren is, werd op de eerste dag al direct duidelijk. Tijdens de presentatie braken de schier onbreekbare ruiten toen Musk ze met een moker bewerkte om aan te tonen dat ze onbreekbaar waren. Uhhm…

De Tesla Cybertruck wordt in 2021 2022 2023 geleverd?

Natuurlijk, een dergelijk foutje kan altijd gebeuren met voor iemand met het ego van Elon was het toch wel effe een keer extra slikken. Helaas, zo weten we nu, bleef het daar niet bij. Vanaf de mislukte demo is de Cybertruck eigenlijk alleen maar in het nieuws geweest vanwege uitstel van de productie, problemen met het design en andere tegenslagen. En dan was er ook nog zoiets als een wereldwijde pandemie met lockdowns. Daar kon Tesla natuurlijk niets aan doen, maar het telt wel op. En zo werd 2021 dus 2022, en nu hopelijk 2023.

cybertrucktesla
Wie weet gaan we de Tesla Cybertruck ooit nog in het écht zien.

De meest recente verwachte leverdatum, medio 2023 dus, werd door Musk genoemd tijdens een kwartaalupdate conference call met investeerders. De start van de productie van de Cybertruck zou voor begin 2023 op de planning staan. Al werd tijdens de call ook nog een kleine slag om de arm gehouden.

“Our team continues to focus on Cybertruck production readiness and some future platform design. We are expecting to be – still expecting to be in production with the Cybertruck in the middle of next year”, aldus Musk. Later noemde hij medio 2023 (‘next year’) wel als de verwachte periode voor de eerste leveringen van de Cybertruck. “We’re hoping to start delivering them in the middle of next year.”

Autopilot beta

Tijdens de call benadrukte Musk ook dat Tesla inmiddels al meer dn 100.000 Tesla-rijders heeft voorzien van de volledig geautomatiseerde Autopilot software. In totaal hebben die al meer dan 35 miljoen autonome kilometers afgelegd.

Het volledige transcript van de conference call kun je hier teruglezen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...