Black Friday stunt, 2e Fiat 500 hybrid voor de halve prijs

Black Friday stunt, 2e Fiat 500 hybrid voor de halve prijs

Vorig artikel Volgend artikel

Black Friday is letterlijk overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is de dag na Thanksgiving Day (die vieren we dan weer niet) waarop winkels (en webshops) veel producten met enorme kortingen aanbieden. In de VS gaan de winkels daarvoor soms al om middernacht open. Die madness kennen we hier nog niet maar het kan haast niet anders dat we dit ook in Nederland gaan meemaken. Lange wachtrijen met koopjesjagers.

In de aanloop naar Black Friday (26 november) komen we tegenwoordig heel wat bijzondere deals tegen. Fiat (tegenwoordig onderdeel van de autoproducent Stellantis) komt dit jaar met een echte stunt en gooit zijn nieuwe Fiat 500 Hybrid met 50% korting in de aanbieding. Tenminste als je er twee tegelijkertijd koopt. De korting krijg je alleen over het tweede exemplaar.

Die Fiat Black Friday actie is geldig gedurende de gehele week van 22 tot en met 26 november en geldt alleen wanneer tegelijkertijd twee nieuwe Fiat’s 500 Hybrid bij een officiële Nederlandse Fiat dealer worden aangeschaft, waarbij de koper slechts de helft van de prijs van de tweede betaalt.

Fiat_500_Hybrid_icon
Fiat 500 nog steeds een icoon
Fiat_500_Hybrid_Black_Friday_interieur
Fiat 500 interieur

Auto voor de halve prijs, realistisch of marketingstunt

Het is nogal wat, een auto voor de halve prijs. De marketeers van Fiat moeten hier wel heel goed over hebben nagedacht. Is het alleen een stunt om de auto opnieuw onder de aandacht te brengen, is het realistisch dat dit ook gaat gebeuren, staan er nog misschien wel te veel exemplaren bij de dealer en wat doet het voor het merk? Vragen waar ze over moeten hebben nagedacht.

Maar goed, de iconische Fiat 500 blijft een populaire auto. Niet alleen als tweede auto (of als eerste natuurlijk) maar ook vaak als reclameobject voor bedrijven. En je zult maar net plannen hebben in die richting. Het koopje, anders vertaald met 25% korting per auto, geldt vanaf 22 november 9 uur tot en met 26 november 18:00 uur van dit jaar.

Voor Private lease gelden andere spelregels

Fiat heeft de drempel verlaagd want ook de combinatie met de buurvrouw/man, collega en/of vriend(in) is van harte welkom om gebruik te maken van dit aanbod. Wie liever gaat private leasen, kan die week ook profiteren van een Black Friday private lease-aanbod vanaf slechts € 199 per maand voor 1 Fiat 500 Hybrid. Voor dit aanbod geldt niet dat er 2 contracten tegelijkertijd afgesloten dienen te worden.

Wat je verder moet weten, de Fiat 500 Hybrid is voorzien van een 1-liter driecilinder benzinemotor èn een elektromotor, die samen goed zijn voor een vermogen van 70 pk (51 kW). Om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden, ondersteunt de elektromotor bij het herstarten van de verbrandingsmotor in de z.g. Stop & Start-modus en levert hij wat extra power bij het accelereren. De energie die het systeem tijdens het remmen en snelheid minderen regenereert, wordt opgeslagen in een lithiumaccu.

Met deze technologie kan de verbrandingsmotor ook tijdens het rijden worden afgezet, bij snelheden onder de 30 km/h, door eenvoudig de versnellingsbak naar neutraal te schakelen. Het dashboard, dat informatie over het hybridesysteem geeft, meldt de bestuurder wanneer dit het beste kan gebeuren. Deze vorm noemen we mild-hybrid. Deze 500 heeft dus géén stekker!

Fiat_500_Hybrid_Black_Friday_Hybrid
Mild Hybrid

What’s next

We zijn best benieuwd of zo’n marketingstunt gaat werken. Hoeveel mensen maken hier gebruik van? Haken andere merken hierop in en gaan zij ook stunten met prijzen, of is daarvoor de Fiat 500 Hybrid actie te uniek? De Fiat 500 Hybrid actie is in iedere geval een mooie inkopper om creatief los te gaan met het idee. Vier kopen en drie betalen.. Dat er korting wordt gegeven op een auto is niet nieuw maar een auto voor de halve prijs is toch net even anders. Ik ga even koffie drinken met m’n buurvrouw.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....