Audi transformeert auto rijden in virtual-reality-experience

Audi transformeert auto rijden in virtual-reality-experience

holoride Elastic Content

Vorig artikel Volgend artikel

Audi introduceert in samenwerking met holoride als eerste autofabrikant wereldwijd virtual-reality-entertainment in zijn modellen. Vanaf deze zomer kun je als passagier een VR-bril opzetten en je laten onderdompelen in een aantal mediaformats zoals games, films en interactieve content.

Daarbij past de virtuele content van holoride zich realtime aan de rijbewegingen van de auto waardoor je een compleet nieuwe interactieve experience gaat ervaren.

Deze virtual reality technologie is vanaf de zomer beschikbaar in alle Audi-modellen met de nieuwste upgrade van het MIB 3 infotainmentsysteem. De technologie werd afgelopen week voor het eerst gepresenteerd tijdens het South by Southwest (SXSW) festival in de VS, waar je als bezoeker holoride ook zelf kon ervaren.

Elastic Content

Achter deze holoride VR-experience gaat een technologie schuil die virtuele content in realtime aanpast aan de rijbewegingen van de auto. Als de auto bijvoorbeeld rechtsaf slaat, vliegt het ruimteschip in de virtuele wereld automatisch ook naar rechts. Accelereert de Audi, dan draait het ruimteschip eveneens de gashendel open. De ontwikkeling van deze innovatieve VR- of XR- (extended reality) technologie, door Audi zelf geïnitieerd, wordt door de in München gevestigde start-up (opgericht door ex-Audi werknemers) holoride verder doorontwikkeld.

De technologie wordt omschreven als ‘Elastic Content’: content die zich aanpast aan rijbewegingen, reistijd en de te rijden route. Het resultaat is een levensechte ervaring die volstrekt vernieuwend is.

Vanaf de introductie van de derde generatie van het modulaire infotainmentsysteem MIB 3 in juni zijn de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron en e-tron GT geschikt om holoride te ‘draaien’. De beschikbaarheid van holoride, dat als eerste in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS leverbaar wordt kan per land verschillen.

Audi_Holoride_elastic_content
Elastic Content op de achterbank van je Audi
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....