Lycos Europe over en uit

Lycos Europe over en uit

Voor iedereen die al wat langer meeloopt op het internet was er vandaag toch een triest bericht. Lycos houdt op te bestaan. Eigenaar Bertelsmann/Telefonica is er niet in geslaagd het bedrijf te verkopen. Dan ben je toch verbaasd.

Wat ooit een van de grootste internetportalen was in Europa wordt nu in aparte onderdelen in de etalage gezet en moet nog steeds 50 miljoen opleveren. Volgens de Duitse media is door de financiële crisis het bedrijf nagenoeg onverkoopbaar geworden.

In de jaren dat Lycos  groot was stond de zoekmachine en toch vooral als portaal vol met kwalitatieve content, had het een overdosis aan web-based services en was het mateloos populair bij vrouwen. Mede door een betaalde “chatdienst” bedroeg in die dagen de tijd dat men op de site bleef meer dan 45 minuten. Extreem, zelfs voor die tijd.

Na de verkoop en het vertrek van een aantal mensen is het bedrijf niet echt meer gegroeid. Van de positie als zoekmachine bleef door de groeiende populariteit van Google weinig meer over.

Voordat Lycos Europe definitief de deuren sluit, moet het eerst nog wel toestemming krijgen van zijn aandeelhouders tijdens een vergadering die op 12 december plaatsvindt in Amsterdam.

M’n zwarte Labrador die ik ooit van Erik Goossens (voormalig MD van Lycos Nederland) heb gekregen kijkt me nog steeds vriendelijk aan. Hem maakt het niets uit, mij wel.

Tags: internet, lycos
2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reacties (5)

  • Eric

  Opgeruimd staat netjes!
  Wat een waardeloos bedrijf was dat. Rond 2003 of 2004 had ik daar een betaalde emaildienst met eigen domeinnaam en enkele gigs opslag. Minimaal 10% van de emails aan mij gestuurd kwam nooit aan en de afzenders kregen daar géén notificaties van.
  Na vele malen te hebben ge-emaild met iemand van de helpdesk in Parijs die totaal niet wist waar zij het over had, heb ik het opgegeven. Het opzeggen van het abonnement ging wonder boven worden wel goed. Alleen staat het domein nog steeds op mijn naam (en oude adres) geregistreerd.

  Wo 26 nov 2008, 22:37 [reply]

  • William Dalton

  De shakeout der portals....in Amerika begrijpelijk, maar denk dat Lycos zich had kunnen omvormen tot een Europese of Latijns Amerikaanse variant op Yahoo...de laatste stelt namelijk in Europa geen zier voor en de europese roots hadden toch wat beter gebruikt kunnen worden door Lycos??

  Do 27 nov 2008, 09:05 [reply]

 • @Wiliam tis toch bijzonder dat sites als Yahoo, nu Lycos en zo zijn er meer voorbeelden het niet redden in Europa. Recentelijk nog MySpace die zich fysiek terugtrekt. Ik denk dat taal en cultuur hier wel degelijk een rol spelen. Lycos heeft wel kansen genoeg gehad.

  Do 27 nov 2008, 11:08 [reply]

  • Paul

  Triest??

  Wat betreft de hosting diensten ben ik er echt blij mee. Probeer maar eens een domeinnaam weg te verhuizen bij hen.

  Lycos Europe heeft trouwens niets (behalve de naam die Bertelsman en Telefonica hebben geleased voor 5 miljoen dollar) met het oude Lycos te maken.

  Dus volledig eens met Eric: opgeruimd staat netjes!

  Vr 28 nov 2008, 15:06 [reply]

  • William D

  Lycos heeft Europese roots en het idd met de hoeveelheid kansen die ze hebben gehad beter hebben moeten doen in EU...

  Zo 30 nov 2008, 14:23 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines