Anonymous claimt 28.000 PayPal-wachtwoorden in bezit te hebben

Anonymous claimt 28.000 PayPal-wachtwoorden in bezit te hebben

Anonymous, die bekend staan om het masker van Guy Fawkes, besloot vandaag om Guy Fawkes Day op hun eigen manier te vieren, namelijk door het oude en vertrouwde hacken. 5 november is voor Anonymous de dag van het internationale protest. Afgelopen nacht begonnen ze met het hacken van en PayPal server, waarvan ze ongeveer 28.000 gebruikerswachtwoorden hebben gestolen. 

Anonymous kondigde de hack op Twitter aan. Volgens de hacktivisten bestaan de gegevens uit privé-documenten, e-mails, namen en wachtwoorden. De voorzitter van PayPal ging niet in op de hackaanval maar zei wel dat ze aan het onderzoeken zijn wat er precies is gebeurd. Ze hebben echter tot nu toe nog geen bewijzen gevonden dat dit de waarheid is.

Ook beveiligingsbedrijf Symantec zou gehackt zijn volgens Anonymous. Het bedrijf neemt elke claim over een aanval serieus en is inmiddels al bezig met een uitgebreid onderzoek. Zondagnacht was de website van de NBC gehackt. Ook websites als Saturday Night Live, Jimmy Fallon en Jay Leno zijn gehackt. Anonymous heeft nog meer acties aangekondigd in het kader van de internationale protesten.

[UPDATE] Deze claim is niet juist. De wachtwoorden zijn afkomstig van ZPanel, een gratis open source hosting site. Er is geen bewijs gevonden dat er gegevens van PayPal zijn gehackt. De initiële bron van alle berichtgeving heeft inmiddels zijn artikel aangepast. 

Reacties (1)

  • Ik geloof wel das ze dit kunnen bij Anonymous en gelukkig melden ze de lekken ook altijd over de gehackte bedrijven zodat ze actie kunnen ondernemen. Het is natuurlijk wel een zorgelijk verhaal.

    Wo 14 nov 2012, 15:36 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines