PayPal koopt crypto beveiligingsbedrijf Curv voor een 'prikkie'

PayPal koopt crypto beveiligingsbedrijf Curv voor een 'prikkie'

Minder dan 200 miljoen dollar

Vorig artikel Volgend artikel

PayPal neemt crypto beveiligingsbedrijf Curv over. Dan doen ze vooral om mee te profiteren van de positieve ontwikkelingen rondom digitaal geld. Dat zegt het bedrijf in een persbericht.

De deal is minder dan 200 miljoen dollar waard, zeggen bronnen tegen CNBC. De deal zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 plaatsvinden.

Beveiligingsbedrijf Curv

Curv is opgericht in 2018 en biedt bedrijven digitale activa beveiligingstechnologie die wordt geleverd als een cloudservice. PayPal zei dat de deal de ondersteuning van cryptocurrencies en digitale activa zal helpen 'versnellen en uitbreiden'.

Deal komt kort na een belangrijke mededeling van PayPal

De deal komt slechts een paar maanden nadat het bedrijf zijn toewijding aan het snelgroeiende segment bevestigde door in oktober te zeggen dat de verschuiving naar tokens "onvermijdelijk" is.

PayPal heeft onlangs ook een nieuwe bedrijfseenheid opgericht die zich richt op blockchain, crypto en digitale valuta. Curv zal zich bij die nieuw gevormde groep voegen, zei PayPal.

PayPal lanceert nieuwe service: cryptovaluta

PayPal heeft een cryptoservice voor zijn klanten gelanceerd. Dat betekent dat ze Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen uitwisselen met hun PayPal-portemonnee. Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta met een beperkte hoeveelheid coins/tokens.

Consumenten kunnen nog geen goederen in winkels kopen, maar die functionaliteit staat gepland voor begin volgend jaar.

Over PayPal

PayPal loopt al meer dan 20 jaar voorop in de digitale betalingsrevolutie. Door gebruik te maken van technologie om financiële diensten en commercie gemakkelijker, betaalbaarder en veiliger te maken, stelt het PayPal-platform meer dan 375 miljoen consumenten en handelaren in meer dan 200 markten in staat om deel te nemen aan en te gedijen in de wereldeconomie.

[foto: CardMapr on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...