FIFA start ook een streamingsdienst

FIFA start ook een streamingsdienst

Voor FIFA+ hoef je echter (nog) niets te betalen

Vorig artikel Volgend artikel

Er is nog wel plek voor een nieuwe video streamingdienst, moeten ze bij de FIFA gedacht hebben. De Wereldvoetbalbond heeft deze week FIFA+ gepresenteerd, uiteraard speciaal voor voetballiefhebbers. Het mooiste nieuws is echter dat, in tegenstelling tot de meeste streaming video platformen. FIFA+ (vooralsnog) gratis te kijken is. Dat kan via de browser, maar er is ook een app, zowel voor Android als iOS.

40.000 live wedstrijden

Op FIFA+ wordt, uiteraard, veel live voetbal gestreamd. Alleen die jaar wil de voetbalbond meer dan 40.000 wedstrijden live gaan streamen, uit, zo stelt FIFA, uit alle hoeken van de wereld. Daaronder zullen ook 11.000 vrouwenvoetbalwedstrijden zijn. Mocht je dus nog niet genoeg hebben van live voetbal, dan kun je vanaf nu op FIFA+ elke maand kiezen uit 1.400 wedstrijden die door het platform van de voetbalbond live gestreamd worden.

“FIFA+ vertegenwoordigt de volgende stap in onze visie om voetbal echt mondiaal en inclusief te maken, en het ondersteunt de kernmissie van FIFA om voetbal wereldwijd uit te breiden en te ontwikkelen", aldus FIFA preses Infantino.

FIFA+-Content
Een greep uit de (exclusieve) videocontent van het gratis videoplatform van de FIFA.

Documentaires en archiefbeelden

Daarnaast biedt FIFA+ ook veel andere content, waaronder interactieve games, nieuws, toernooi-informatie en (exclusieve) documentaires over spelers, fans, coaches en teams. Documentaires zoals Ronaldinho: The Happiest Man in the World, Croatia: Defining a Nation en Dani Crazy Dream.

FIFA+ wordt ook de thuisbasis van het WK Voetbal voor zowel mannen als vrouwen. En niet alleen voor de toekomstige WK’s, te beginnen met die in Qatar, maar ook voor alle voorgaande wereldkampioenschappen. Het platform bevat meer dan 2.000 uur aan archiefbeelden. Die worden, volgens de voetbalbond, via het platform voor het eerst aan fans beschikbaar gesteld.

Zo kun je alle wedstrijdherhalingen, hoogtepunten, doelpunten en magische momenten op één plek bekijken. Het FIFA+-archief wordt gelanceerd met meer dan 2500 video's uit de jaren 50. In de loop van het jaar wordt dat archief steeds verder uitgebreid.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...