Video07.03.2013

Online video: 5 dingen die niet meer kunnen in 2013


online-video-5-dingen-die-niet-meer-kunn.jpg
online-video-5-dingen-die-niet-meer-kunn.jpg

Online video was in 2012 verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale internetverkeer, zo blijkt uit recente cijfers van Cisco. Tot 2017 zal het videogebruik verder toenemen tot 66%. Met name op mobiele apparaten groeit de consumptie van mobiele apparaten: tot 2017 zelfs met een factor 13.

Steeds meer bedrijven zetten online video in binnen hun marketingmix. Volgens online video-specialist Quadia zijn er nog de nodige verbeteringen te behalen in de manier waarop bedrijven omgaan met online video. Daarom komen ze nu met vijf zaken die in 2013 niet meer kunnen, als het gaat om online video.

1. Video’s die niet afspelen op mobiele devices
Aangezien online video de komende jaren met name groeit op smartphones en tablets, kom je er als bedrijf niet meer mee weg dat je video’s niet geschikt zijn voor alle dominante mobiele besturingssystemen. Het is daarbij niet alleen belangrijk dat de video te bekijken is; ook branding en interactie moet cross-platform inzetbaar zijn om de resultaten van online video te maximaliseren.

2. Het rücksichtslos pushen van video’s
Het komt nog regelmatig voor dat bedrijven zich te weinig afvragen wat ze met een video willen bereiken en bij welke doelgroep. Als gevolg hiervan wordt er niet goed nagedacht over hoe deze doelgroep te bereiken en de resultaten te stimuleren. Zo wordt nog te vaak de vraag gesteld: ‘kunnen we een viral maken?‘, terwijl de doelgroep te smal is om van een viral te spreken. Ook worden vaak zowel de productie als techniek niet gericht op de het werkelijke doel ingezet. Als je online conversie in de vorm van online verkoop wilt realiseren, dan moeten kijkers eenvoudig in de video kunnen bestellen.

3. Het niet meten van resultaten
Vaak worden resultaten van online video niet of onvoldoende gemeten. Dat kan het gevolg zijn van het ontbreken van de hulpmiddelen hiervoor of omdat de doelen niet duidelijk zijn gesteld. Sowieso is het bij online video belangrijk om de resultaten met regelmaat te meten en de aanpak aan te passen op basis van de meest actuele resultaten. Zo is het belangrijk om een video actief te distribueren via de diverse kanalen en partners.

4. Geklungel met live-streams
Er is vaak iets loos met live streams. Zo konden veel mensen met een KPN-abonnement in de (sport)zomer van 2012 de livestreams van nos.nl niet bekijken. Pas nadat de NOS op een ander platform overstapte, was het probleem verholpen (in september, dus na alle grote evenementen). Maar ook bij kleinere online events gaat het vaak mis. Als je een live-stream inricht, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn wat er allemaal bij komt kijken. Beschikbaarheid voor iedereen op alle devices is daarbij van levensbelang.

5. Veel aandacht voor de website, weinig voor video
Marketing-professionals investeren vaak veel in de ontwikkeling en het onderhoud van een goede website. Video wordt vervolgens gebruikt om deze te verrijken. Toch blijkt in de praktijk dat men vaak minder kritisch is over de video’s of achterliggende techniek. De kwaliteit is niet zelden minder dan het niveau dat de website uitstraalt. Ook een goede integratie qua techniek en vormgeving (branding) lijkt plotseling minder relevant als het om video gaat. Het is zaak om video tenminste op gelijkwaardig niveau te benaderen als de rest van de online content, om te voorkomen dat het geheel er eerder op achteruit gaat dan op vooruit.

Nico Verspaget, directeur van Quadia: “Over het algemeen kun je stellen dat het in 2013 belangrijker wordt om video niet meer ad hoc in te zetten, maar strategisch. Waar het nu vaak nog wordt gezien als een leuk extraatje op de website of het YouTube-kanaal, zal het steeds belangrijker worden om strategisch na te denken over online video. Alleen op die manier kan het een volwassen onderdeel worden van de marketingmix en kunnen de resultaten worden aangetoond.

Verder lezen over Online Video

Being Digi-Sapiens: documentaire over de veranderende relatie tussen mens en technologie

Huawei en Discovery Channel hebben een speciale documentaireserie gemaakt over de toepassingen van moderne technologieën in ons dagelijks leven, getiteld 'Being Digi-Sapiens'. In drie afleveringen reist de Zweedse techblogger, robotica-expert en YouTuber Simone Giertz door vijf Europese landen om te laten zien hoe technologie ons dagelijks leven verandert. Ze maakt digitale innovaties toegankelijk voor een breed publiek, waardoor deze vooruitgang herkenbaar wordt.

Tech in Asia25.07.2024

Being Digi-Sapiens: documentaire over de veranderende relatie tussen mens en technologie

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

De voordelen van visuele content in e-learning

Visuele content is cruciaal in e-learning om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen. Afbeeldingen, video's, infographics en animaties trekken de aandacht en kunnen helpen om complexe informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

DC Business13.06.2024

De voordelen van visuele content in e-learning

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen