Video24.11.2009

De andere helden van TEDxAmsterdam


Afgelopen weekend verschenen al enkele interviews met sprekers van het congres TEDxAmsterdam. Deze sprekers werden ‘helden’ genoemd, maar in dit artikel wil ik graag aandacht vragen voor twee andere helden die ik op vrijdag 20 november 2009 tegenkwam.

Bovenste filmpje is van Asha ten Broeke is een resultaat van onze oproep onder jonge, slimme TED-fans. We hebben hen uitgedaagd om met een “idea worth spreading” te komen. De hoofdprijs zou dan een kaartje, of zelfs podiumplaats voor TEDxAmsterdam zijn!

Asha’s idee is dus dat de cliché-matige verschillen tussen mannen en vrouwen tot het verleden horen. En David Vogel -een andere deelnemer aan de wedstrijd- biedt en passant de krantenindustrie een helpende hand. Zijn idea worth spreading is dat zij het model van i-Tunes zouden moeten leren begrijpen en toepassen:

Hulde aan beide inzenders. Door een fout in de programmering kwamen zij niet toe aan hun presentatie op het kleine podium, maar zijn ze toegejuicht (en ondervraagd) op het hoofdpodium. Geen gekke prestatie!