Video20.09.2008

True Crime Scene terug op Discovery


true-crime-scene-terug-op-discovery.jpg
true-crime-scene-terug-op-discovery.jpg

Discovery Channel komt ook dit seizoen met waargebeurde, ijzingwekkende moordonderzoeken in een nieuw seizoen True Crime Scene. De serie neemt de kijker mee naar de plaats delict, zodat hij zelf alle aanwijzingen kan onderzoeken.

Sommige van de verhalen zijn zo pakkend dat er Hollywood kaskrakers van zijn gemaakt, terwijl andere voortbestaan als plaatselijke legendes. Maar wat het meest schokkerend is, is dat ze allemaal waargebeurd zijn. Vanaf vrijdag 2 oktober om 22:00 uur presenteert Discovery Channel een nieuwe tiendelige serie die de echte verhalen achter de meest legendarische en bizarre misdaadonderzoeken vastlegt. (ga hier naar de crime blogs community)

True Crime Scene presenteert de misdaad zoals het daadwerkelijk is gebeurd, met de daaropvolgende jacht op de crimineel en besteedt extra aandacht aan de forensische technieken die gebruikt worden om de zaak op te lossen, soms jaren nadat de misdaad is gepleegd.

In True Crime Scene wordt de spanning van de vraag wie het gedaan heeft gecombineerd met de keiharde realiteit van ‘vlieg-op-de-muur’ camerawerk. De tien afleveringen beginnen allemaal met een moordscène en laten het onderzoek van de aanwijzingen zien, interviews met de getuigen en reconstructies van hoe de misdaad plaats had kunnen vinden. Deze reconstructies (geacteerd en naar script) zijn gebaseerd op theorieën die tijdens het echte onderzoek naar boven zijn gekomen. Uiteindelijk zien we gereconstrueerd hoe de moord daadwerkelijk is gegaan en wordt de moordenaar ontmaskerd. De serie combineert fascinerende, geavanceerde wetenschap, echt onderzoek en accurate, waargebeurde informatie met spannende, geacteerde reconstructies.