Tekort aan computerchips heeft gevolgen voor Apple

Tekort aan computerchips heeft gevolgen voor Apple

Vorig artikel Volgend artikel

Veel nieuws over Apple de laatste tijd. Een recordwinst, de tech-gigant zag de omzet in het eerste kwartaal van 2021 met maar liefst 54,6 procent stijgen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. En nieuwe producten. Maar met de levering van die gloednieuwe producten kan wat misgaan.

Tekort aan chips

Er is wereldwijd een schrijnend tekort aan computerchips. Industrieën over de hele wereld hebben het moeilijk om te voldoen aan de stijgende vraag naar producten zoals auto's, high-tech gadgets en smartphones, schrijft de BBC.

En de topman van Apple, Tim Cook zegt dat de leveringsproblemen van computerchips van invloed kunnen zijn op producten met een eigen M1-chip, waaronder de nieuwe iPad Pro en iMac 2021.

Tekort is bedreigend

Cook geeft een reactie tegen analisten in Amerika: "We verwachten dat we aanbod afhankelijk zijn, niet vraag afhankelijk... De tekorten hebben voornamelijk betrekking op iPad en Mac." Hij zegt ook dat zijn bedrijf zoveel mogelijk alles onder controle heeft: "We hebben een goede grip op onze vraag - maar wat iedereen doet, weet ik niet... We zullen ons best doen, dat kan ik je vertellen."

De enorme kosten van chip productiefaciliteiten betekenen dat ze bijna op volle capaciteit werken, dus het zal even duren om aan de toegenomen vraag te voldoen.

Apple heeft de verkoop van zijn telefoons, apps en andere apparaten zien stijgen tijdens de pandemie, omdat consumenten meer tijd besteedden aan werken, winkelen en online entertainment zoeken, schrijft de BBC.

[foto: Julian O'hayon on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...