Nieuwe iPad Pro komt er aan, wel 'beperkt beschikbaar'

Nieuwe iPad Pro komt er aan, wel 'beperkt beschikbaar'

Vorig artikel Volgend artikel

We zitten er al even op te wachten. De nieuwe iPad Pro. Volgens diverse media in Amerika kan de volgende iPad Pro van Apple bij de lancering te maken krijgen met leveringsbeperkingen als gevolg van productieproblemen. The Verge schrijft dat de leveranciers van Apple problemen zouden hebben met lage productiecapaciteit voor het nieuwe Mini LED-display.

Nieuwe iPad Pro komt er aan, wel 'beperkt beschikbaar'

Er schijnt dus een tekort aan beeldschermen en beeldschermcomponenten te zijn. Ten minste één van de MiniLED-makers heeft de productie onlangs moeten pauzeren. Volgens een journalist van Bloomberg is Apple alsnog van plan om deze maand bijgewerkte iPad Pro-tablets in twee maten te lanceren. Het is echter mogelijk dat het grotere model op een later moment beschikbaar wordt. Het kleinere model zal naar verluidt het Mini LED-display niet gebruiken, maar andere upgrades over de lijn zouden een snellere processor bevatten die qua vermogen vergelijkbaar is met de M1-chip in de nieuwe Macs van Apple, evenals een verbeterde USB-C-poort en betere camera's.

De techgigant is van plan om een nieuwe MiniLED-display technologie te presenteren in de 12,9-inch iPad Pro. Het MiniLED-scherm, dat de contrastverhoudingen verbetert en een helderder beeld oplevert, is zoals gezegd exclusief voor het duurdere 12,9-inch model.

[foto: zhang kaiyv on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...