Presentatie Google I/O op 10 mei: dit verwachten we

Presentatie Google I/O op 10 mei: dit verwachten we

Vorig artikel Volgend artikel

Google I/O komt er weer aan. Het klinkt altijd een beetje raar: I/O, maar het staat simpelweg voor Input/Output en voor de slogan ‘Innovation in the Open’ (openlijke innovatie). Maar uiteindelijk betekent het gewoon dat Google allerlei nieuwe ontwikkelingen en producten gaat aankondigen. En dit jaar doet het dat op 10 mei. Wat zijn de verwachtingen?

Waar we meestal niet heel veel weten over wat Google gaat aankondigen, is daar nu wel een iets beter beeld van. Een beeld dat mede is geschapen door Google zelf, maar ook door lekken, geruchten en gefluister. Het belooft een leuke editie te worden, want er gebeurt veel bij Google. Niet alleen qua ontwikkeling van hardware, maar ook qua kunstmatige intelligentie, waarbij het zeker de hete adem van de ‘new kid in town’ ChatGPT in de nek voelt.

Pixel Tablet

Hij werd vorig jaar door Google alvast geteased voor dit jaar, maar inmiddels praat niemand er nog over. Is de Pixel Tablet nog steeds in ontwikkeling en leren we er meer over in mei? De tablet van 11 inch zou een andere ontwerptaal spreken dan Pixel 6 of 7, al verwachten we wel veel Material You-invloeden aan de ‘binnenkant’. Aan de andere kant is dit meestal niet het event waarop nieuwe gadgets worden uitgegeven: het is vaak alleen een soort vooraankondiging en die hebben we natuurlijk vorig jaar al gehad. Zou Google die tot later in het jaar bewaren, wanneer ook de onderstaande gadgets worden aangekondigd?

Bard

De nieuwe kunstmatige intelligentie van Google, Bard, is tot nu toe nog niet heel positief in het nieuws geweest. Het zou te snel zijn onthuld aan het grote publiek, het zou bomvol fouten zitten en Google zou het alleen maar als een kat in het nauw hebben geïntroduceerd omdat het bang is voor het opkomend ‘talent’ ChatGPT. Aan de andere kant kunnen we Google natuurlijk nog meer tijd geven om Bard beter te maken. We hopen dan ook dat het bedrijf tijdens zijn presentatie wat meer verder over Bards ontwikkeling en de toekomst.

Pixel Fold

Hoewel zeker niet alle smartphonemakers er evenveel brood in zien om een vouwbaar toestel te maken, is de verwachting wel dat Google ervoor gaat. Pixel Fold zou Google’s eerste vouwbare telefoon worden die een 7,6 inch-scherm heeft om te vouwen. Aan de buitenkant zit dan een kleiner scherm om notificaties op te bekijken, zodat je het toestel niet steeds hoeft open te klappen.

Android 14

Eén van de belangrijkste innovaties die Google ons heeft gebracht, naast natuurlijk de zoekmachine, dat is Android. Het mobiele besturingssysteem is dit jaar toe aan zijn 14e versie, waarvan we tot nu toe alleen weten dat Google veel gaat doen met de apps, waaronder het bemoeilijken van het sideloaden van apps. Een plan dat niet per se door iedereen even positief wordt ontvangen, dus we hopen tijdens Google I/O ook wat innovaties voor de grote Android-update te zien die in wat betere aarde vallen.

Pixel 7A

We hebben hem laatst gereviewed, de Pixel 7 Pro, maar er is natuurlijk ook altijd een goedkoper toestel waarmee Google mensen die minder geld aan hun telefoon willen besteden toch een telefoon wil bieden die veel in huis heeft. De mid-range Pixel 7A zou een scherm van 6,2 inch hebben en een Snapdragon 778G-processor.

Wil je 10 mei meekijken naar Google I/O, dan kun je dat doen via het YouTube-kanaal van het bedrijf.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...