​NASA & Chill: streamingdienst NASA+ is online

​NASA & Chill: streamingdienst NASA+ is online

Gratis en geen abonnement nodig

Vorig artikel Volgend artikel

Houston, we have a.. streamingidenst. NASA heeft zijn eigen streamingplatform NASA+ online gezet. Je kunt het op allerlei verschillende platforms kijken en je ziet er onder andere lanceringen, documentaires en zelfs producties die een Emmy hebben gewonnen.bblad Watch).

Gratis streamingdienst

Het leuke aan deze streamingdienst, die met zijn naam natuurlijk een knipoog is naar Discovery+ en Disney+, dat is dat het gratis en zonder abonnement te gebruiken is. Je kunt bijvoorbeeld gewoon naar plus.nasa.gov gaan, its aanklikken en gaan kijken. Het is ook wereldwijd beschikbaar op Roku, Apple TV, naast dat er een iOS-app en een Android-app is, of nou ja, het geïntegreerd in de NASA-app. Het wordt je dus heel makkelijk gemaakt om te kijken.

"We brengen de ruimte op aanvraag en binnen handbereik met NASA's nieuwe streamingplatform," zei Marc Etkind, NASA associate administrator van het Office of Communications, in een verklaring. "Het transformeren van onze digitale aanwezigheid zal ons helpen om beter de verhalen te vertellen over hoe NASA het onbekende in lucht en ruimte verkent, inspireert door ontdekkingen en innoveert ten voordele van de mensheid."

NASA+

Maar goed, je wil natuurlijk weten wat je erop kunt bekijken. De Artemis-documentaire is bijvoorbeeld het kijken waard, maar ook Down to Earth, dat gaat over hoe astronauten vanuit de ruimte naar onze planeet kijken. Maar natuurlijk ook de maanlanding van meneer Amstrong en een enorm schattig kinderprogramma waarin zwarte gaten worden uitgelegd (en eerlijk is eerlijk, daar kunnen ook veel volwassenen iets van opsteken).

Natuurlijk is de ruimte als onderwerp heel origineel, maar het is vooral heel prettig om eens een streamingdienst te ervaren die gratis is en waarvoor je geen abonnement nodig hebt. Het spijtige is dat het hierdoor niet bijhoudt wat je al hebt gekeken of hoe ver je ergens mee bent, maar die andere twee facetten wegen toch net even zwaarder.

Space Out

We hebben de streamingdienst uitgeprobeerd en we zijn zeer gecharmeerd van de hoeveelheid onderwerpen, en hoe je alleen maar meer over een onderwerp te zien krijgt nadat je een serie of video hebt gekozen. Onderwerpen zijn: mensen in de ruimte, aarde en klimaat, zonnestelsel, universum, aeronautica, technologie, nieuws en events, kinderen, Spaans, Originals, documentaires en geschiedenis.

Jawel, originals: er komen dus ook series speciaal voor NASA+. Space Out is daar een voorbeeld van, een serie met meditatieve beelden. NASA: "Zet hem aan, stem af en ga op in de ruimte met ontspannende muziek en ultra-high-definition beelden van de kosmos, van het oppervlak van Mars tot een zonsondergang op Uranus." Veel te zien, en zeker het proberen waard: het kost je niets, je hoeft er niets voor te doen, alleen te surfen naar die eerdergenoemde website, of de gratis NASA-app downloaden waarin je ook alles kunt bekijken (onder het tabblad 'Watch').

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...