Amerikaanse regering onderzoekt 400 UFO-meldingen

Amerikaanse regering onderzoekt 400 UFO-meldingen

Bang om verrast te worden door onbekende Chinese of Russische technologie

Vorig artikel Volgend artikel

In de VS maken senatoren en het veiligheidsdiensten zich weer druk over UFO’s. Dat doen ze echter niet om er achter te komen of zij, en de rest van de wereld’, nu wel of niet bespied worden door buitenaardse wezens. Nee, senatoren en de veiligheidsdiensten zijn ‘bang’ dat tussen al die UFO’s – bij het Pentagon worden meer dan 400 officiële meldingen onderzocht – mogelijk ook bewijs gevonden wordt dat de Russen of Chinezen over nieuwe spionagevliegtuigen beschikken die de veiligheid van het land in gevaar kunnen brengen. Ja, de Koude Oorlog en daarmee ook de ouderwetse strijd (en angst) voor het Communisme zijn helemaal terug. Niet in de laatste plaats gevoed door de Oorlog in de Oekraïne en de nu al jarenlang durende (economische) ruzie met China.

Geen bewijs voor buitenaards leven

Dinsdag hield het Amerikaanse Congress een openbare zitting over de UFO-meldingen. De speciale UAP Task Force (UAP staat voor Unexplained Aerial Phenomena) onderzocht meer dan 400 meldingen die bij het Pentagon binnengekomen zijn. Daaruit blijkt dat hoewel voor veel meldingen geen (volledige) verklaring gevonden kon worden, er geen bewijs van buitenaards leven of bovennatuurlijke activiteiten gevonden is.

Betekent dat dan ook dat er geen ‘buitenaardse’ UFO’s zijn? Waarschijnlijk wel, maar tijdens de hoorzitting werd ook duidelijk dat veel meldingen simpelweg niet genoeg informatie bevatten voor een verklaring. Als voorbeeld werden video’s getoond die maar enkele seconden duurden en waarop vreemde lichtverschijnselen, en een ‘vliegende driehoek’ te zien waren. “Met zo weinig bewijs blijft het speculeren wat we zien. Vaak zijn het weerspiegelingen van (consumenten)drones of een reflecterend lichteffect dat ontstaat in de lens van de camera waarmee de video opgenomen is”, aldus Scott Bray, de plaatsvervangend directeur van de Amerikaanse marine-inlichtingendienst.

Pentagon
Het Pentagon heeft meer dan 400 meldingen van UFO's laten onderzoeken.

Rommel, geheime technologie of… de vijand

Vorig jaar bracht het Pentagon een gedetailleerd rapport uit over UAP-waarnemingen naar buiten. Daarin stonden vijf mogelijke verklaringen voor UAP's, waaronder zaken als rommel in de lucht, natuurlijke fenomenen in de atmosfeer, uiterst geheime Amerikaanse technologie of technologie van buitenlandse tegenstanders zoals Rusland en China.

Het rapport bevatte ook een vijfde verklaring – ‘Other’ - waar alles onder geschaard werd waarvoor geen verklaring te vinden was. Dat zijn natuurlijk ook de waarnemingen die tot de verbeelding van het publiek blijven spreken. En hoewel Scott Bray benadrukte dat de UAP-taskforce geen wrakstukken heeft gezien die "niet consistent zijn met het feit dat ze van aardse oorsprong zijn", zijn ze gefocust op het verklaren van het onverklaarbare.

Want, Amerika zou natuurlijk op zijn kop staan wanneer blijkt dat Rusland, China of een andere ‘vijand’ in staat zou blijken het land van hamburgers, vuurwapens en pickup-trucks ongemerkt te bespioneren. Paranoia, of terechte zorgen? De toekomst zal het leren.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...