Zo plaats je een emoji-reactie op WhatsApp

Zo plaats je een emoji-reactie op WhatsApp

Yes, niet alleen voor groepen!

Vorig artikel Volgend artikel

Eindelijk is de grote update er: WhatsApp maakt het nu mogelijk om bestanden van 2GB te verzenden én je kunt nu emoji-reacties gebruiken. Dat laatste werd in eerste instantie alleen voor groepsgesprekken aangekondigd, maar het blijkt nu ook van toepassing op 1 op 1-gesprekken. Dit is hoe je emoji-reacties gebruikt in WhatsApp.

Emoji als reacties op WhatsApp

Het voordeel van een emoji plaatsen op een bericht is dat de ontvanger geen aparte melding ontvangt wanneer je alleen een emoji op een bericht zet: soms is het wat ‘zonde’ om je telefoon helemaal te openen om te zien dat iemand je een smiley stuurt. Dat is er nu vanaf. Wat echter de fijnste toepassing van een emoji op een specifiek bericht is, dat is dat de communicatie nu duidelijker wordt. Je riskeert hierdoor niet meer dat iemand eerst goed nieuws vertelt en terwijl jij je smileys aan het typen bent, iemand anders bijvoorbeeld met slecht nieuws tussendoor komt en jij dan nog even als een clown allemaal lachebekjes stuurt.

Je kunt nu duidelijk laten zien op welke opmerking je emoji-reactie van toepassing is, omdat je de emoji specifiek op dat bericht plakt. Het is niet zo dat je een ontelbaar aantal emoji’s tot je beschikking hebt. Je krijgt er zes: het duimpje omhoog, het hartje, de huilen-van-het-lachen-smiley, de verbaasde smiley, de verdrietige huilende smiley en de biddende smiley. Over die laatste is soms wat onduidelijkheid: hij wordt ook ingezet als high five. Gelukkig kunnen die smileys over het algemeen beide wel van toepassing zijn…

Een smiley op een bericht zetten

Zo ga je te werk als je zo’n emojireactie wil plaatsen. Je zorgt ten eerste dat je de meest recente versie van WhatsApp op je telefoon hebt staan. Dan ga je naar een WhatsApp-gesprek (dat kan dus zowel een groepsgesprek als een 1-op-1-gesprek zijn). Vervolgens tik je langdurig op het berichtje waarop je wil reageren. De zes mogelijke emoji verschijnen vervolgens in een balkje, je tikt op de emoji en hij wordt op het bericht geplaatst.

Erg handig en het ziet er ook nog eens gezellig uit zo in een gesprek. Zit je trouwens in een groepsgesprek (die nu trouwens uit meer dan 500 mensen kunnen bestaan) en willen meerdere mensen bijvoorbeeld een hartje achterlaten op één reactie, dan komt er een klein tellertje bij het hartje te staan van de hoeveelheid hartjes die zijn gegeven. Je mag zelf maar één emoji per bericht plaatsen, dus het is niet mogelijk om dus én een hartje én een verdrietige smiley te sturen, als je iemand een hart onder de riem wil steken. Of een hartje en een huilen van het lachen-smiley als iemand een lief dronken bericht stuurt.

Emoji WhatsApp

Meer emoji

Het is wel het plan om van alle emoji een reactie te kunnen maken, maar dat wordt waarschijnlijk wel vrij druk in het scherm. WhatsApp werkt hier echter wel aan.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...