​Zet nu drie Reels of posts vast bovenin je Instagramprofiel

​Zet nu drie Reels of posts vast bovenin je Instagramprofiel

Vorig artikel Volgend artikel

Instagram is zijn Reels steeds verder aan het uitbreiden, maar doet dat niet altijd op de meest originele manier. Net als bij TikTok kun je nu namelijk drie Reels vastzetten, waardoor deze bovenin je Instagramprofiel te zien zijn.

Instagram Reels

Reels zijn het Instagram-antwoord op TikTok-video’s en daarbij schroomt het social medium van Meta bepaald niet om dingen na te apen. Het neemt zelfs afscheid van zijn vierkante foto’s om nu voor altijd zo schermvullend mogelijk te zijn op smartphones. Ook probeert het TikTok-video’s zo veel mogelijk te weren van zijn platform. Je mag ze zeker uploaden, maar laat je het TikTok-logo erin staan, dan zal Instagram zorgen dat die video’s als minder relevant worden gevlagd en ze achteraan in de rij zetten. Originele content eerst, is het devies.

Dat is wat ironisch, aangezien Instagram zelf alles kopieert van TikTok wat er maar te kopiëren is. Reels zijn in de basis TikTok-video’s, maar dan maak je deze op Instagram. Het waren videootjes van 15 seconden, 30 seconden of 1 minuut, maar nu is ook een Reel van anderhalve minuut (90 seconden) mogelijk. Hoewel TikTok tegenwoordig die tijd heeft opgerekt naar 10 minuten, is een Reel in de basis hetzelfde als een video van TikTok. Op TikTok kun je zorgen dat de video’s waar je het meest trots op bent of die het beste laten zien waar je voor staat, bovenin je profiel komen te staan. Je kunt namelijk drie video’s van een pinnetje voorzien waarmee ze permanent bovenin staan.

Vastzetten op je profiel

Vastzetten op je profiel

Op Instagram kan dat nu ook. Je ziet ze ook op dezelfde wijze: bovenin je Instagram Grid, waardoor iedereen die op je profiel komt meteen met deze drie video’s geconfronteerd wordt. Uiteraard moeten ze er wel eerst op tikken om ze te kunnen zien. Wil je ook je favoriete Reels van zo’n pinnetje voorzien, dan kun je naar de Reel gaan en de drie stipjes rechts bovenin tikken. Dan krijg je de keuze om het op je profiel vast te zetten. Dit geldt overigens ook voor gewone Instagram-posts, dus als je een bepaalde foto uit je tijdlijn permanent bovenin wil zetten, dan kan dat.

Instagram kondigde naast het pinnen van Reels en posts plus het verlengen van de duur van een Reel ook nog twee andere opties aan, waarover we al eerder hebben geschreven. Zo kun je nu ook interactieve stickers die je kent uit de Stories gebruiken op Instagram Reels en kun je je eigen audio importeren om aan je Reel toe te voegen.

Instagram werkte al een tijdje aan de mogelijkheid om iets vast te kunnen zetten op je profiel. De mogelijkheid werd in januari al gezien, maar werd in april pas officieel aangekondigd als test. Nu komen ze wereldwijd naar iedereen toe. Zoals je hierboven kunt zien is de optie bij ons al gearriveerd en is de Nederlandse titel ‘Vastzetten op je profiel’. Nu is het alleen nog de vraag welke foto’s en Reels je favorieten zijn. Succes!

Vastpinnen
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...