TikTok verwijderde 1 procent van alle nieuwe video's

TikTok verwijderde 1 procent van alle nieuwe video's

Vorig artikel Volgend artikel

Uit het periodieke transparantierapport van TikTok blijkt dat het sociale netwerk in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan 113 miljoen video’s verwijderd. Video’s die allemaal niet voldeden aan de regels die TikTok stelt aan de inhoud. In de meeste gevallen, zo’n 44 procent, betrof het een schending van het veiligheidsbeleid van het sociale netwerk. Daarnaast werden ook video’s verwijderd met seksuele content en waarin illegale activiteiten plaatsvonden.

1 procent van totaal

113 miljoen lijkt veel, en in absolute zin is dat natuurlijk ook een hele sloot, maar vergeleken op het totaal aantal video’s die in deze periode naar TikTok geüpload werden, is het amper 1 procent. Het aantal video's dat het platform heeft verwijderd wegens beleidsschendingen is, vergeleken met de eerste drie maanden van 2022,licht gestegen, Toch is het met 1 procent van het totaal nog slechts een druppel op een gloeiende plaat vergeleken.

Hoewel het leeuwendeel van de video’s die nog altijd ‘met de hand’ verwijderd werden, groeit ook het aantal video’s dat via de geautomatiseerde controlesystemen herkend en van het platform gekickt worden. In het tweede kwartaal waren dat er zo’n 48 miljoen. Daarvoor heeft TikTok de capaciteit van deze systemen verder uitgebreid. “Dat is, zeker in tijden van crisis – zoals de oorlog in Oekraïne – wanneer desinformatie welig tiert, hard nodig”, aldus TikTok.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...