​Kunnen Instagram Stories straks veel langer blijven staan?

​Kunnen Instagram Stories straks veel langer blijven staan?

Vorig artikel Volgend artikel

Instagram Stories zijn echt bedoeld om te laten zien wat er op dat moment in je leven gebeurt. Dat is ook wat ze zo aantrekkelijk maakt. Je ziet wat iemand op die dag, soms zelfs nu aan het doen is. Zijn zij ook op dat ene feestje, hebben zij ook een saaie werkdag, en ga zo maar door. Echter kan dat gaan veranderen. Instagram zou een latere verloopdatum voor Stories overwegen.

Insta Stories

Het idee achter Stories is duidelijk: je verhaal blijft 24 uur staan, tenzij je hem zelf verwijdert. Het is ‘een dag in het leven van’. Erg leuk, al vinden sommige mensen het zonde dat dit ‘dagboek’ na 24 uur verdwijnt. Voor hen is er echter het archief dat ze in hun account kunnen vinden, en de optie om de verhalen onder een grote ronde bol op hun profiel te zetten. Geen man overboord dus. Het is duidelijk, het is handig en eigenlijk zouden we het liever niet zien veranderen: die momentopname maakt het zo leuk.

Daarom is het altijd een stuk minder interessant om als iemand al terug is van vakantie nog eens een soort fotodump voorgeschoteld te krijgen. Het kan wel, maar verhalen die op dat moment spelen zitten vaak beter in elkaar, omdat die persoon zelf ook in dat moment zit. Aan de andere kant is het natuurlijk niet aan te raden om volop op social media te kennen te geven dat je op vakantie bent. Maar goed, dan zou het ook een gewone post kunnen zijn of een Reel. Stories is wel echt bedoeld om verhalen die dan spelen te delen. Maar straks misschien dus niet meer.

My Week op Instagram

Instagram zou bezig zijn met een nieuwe optie om Stories een week lang te laten tonen. Ze worden weggestoken onder de noemer ‘My Week’ en het lijkt erop dat het zelf in gedachte heeft dat je een soort weekoverzicht maakt, alsof je het journaal bent. Je kunt dan verhalen die je dagelijks plaatst toevoegen aan de ‘My Week’ en zo kunnen mensen als het ware een samenvatting krijgen van hoe jouw week eruitzag, of -ziet. Het is dus niet zo dat er allerlei Stories verschijnen met een langere houdbaarheid: My Week lijkt wel een apart plekje te krijgen binnen het social medium.

Het is allemaal nog wat vaag omdat Instagram het zelf nog niet heeft aangekondigd. Een ontwikkelaar, Alessandro Paluzzi, maakte het bekend op X. Hij spotte het in de code en dat betekent dat het nog totaal onbekend is of het uiteindelijk gelanceerd wordt en wanneer. Het zal eerst nog in de bètatest voorbijkomen voor het aan het grote publiek wordt ‘overgeheveld’, en dat betekent dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we ons weekoverzicht op Insta kunnen maken.

Reacties op Stories

Sowieso lijkt het Stories wel wat op de schop te willen gooien: Instagram zou het ook mogelijk willen maken om openbare reacties te plaatsen op Stories, in plaats van dat je bij elke reactie in iemands DM’s (direct messages) terechtkomt. Ook zou je op de Wall notities kunnen plaatsen en kun je straks bij iemand aanvragen om vermeld te worden in zijn of haar Story. Dat laatste is wel een handige functie, want als je niet vermeld wordt dan kun je iemands Story ook niet delen op jouw profiel.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...