Social Media22.02.2024

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien


WhatsApp heeft al jaren mogelijkheden om je tekst er net even anders uit te laten zien. Helaas kun je geen ander lettertype kiezen dat andere mensen dan ook zien (dit is namelijk altijd het lettertype dat mensen voor hun smartphone hebben gekozen), maar je kunt wel tekst schuin zetten of dikgedrukt weergeven. Aan dat opmaakfeest zijn nu enkele nieuwe gasten toevoegd. WhatsApp laat je hiermee onder andere makkelijker teksten quoten. Daarnaast is het maken van een lijstje nu makkelijker.

Er worden vier nieuwe manieren om tekst op te maken naar WhatsApp. Zo kun je efficiënter communiceren en zorgen dat je boodschap beter overkomt. Je kunt lijstjes met bullets maken, genummerde lijstjes, blockquotes en inline code gebruiken. In eerste instantie kon je alleen teksten dikgedrukt maken, schuingedrukt, doorgestreept en monospace (een soort computertekst), maar nu komen daar dus nog vier verschillende smaken bij:

WhatsApp
WhatsApp

Nieuwe opmaakopties in WhatsApp

Lijstjes in bullets: Wil je niet per se iemand iets via een poll vragen maar wil je wel een mooi lijstje maken? Je hoeft niet meer te werken met streepjes, je kunt gewoon bolletjes inzetten. Om dat voor elkaar te krijgen moet je ironisch genoeg wel een streepje gebruiken, dus je schrijft bijvoorbeeld:

– Pizzabodems

– Tomatensaus

– Paprika’s

– Geraspte biologische kaas

Genummerde lijstjes: Hetzelfde als hierboven, maar dan met nummers. Dit krijg je voor elkaar door in plaats van een streepje en een spatie te doen, een cijfer en een punt te doen en dan een spatie, dus:

1. Pizza klaarmaken

2. Kinderen naar bed brengen

3. Sporten

4. Stofzuigen

5. Netflix

Die twee opties werken dus eigenlijk zoals het in een tekstverwerker zoals Microsoft Word of Google Documenten ook werkt. De andere twee opmaakopties werken als volgt:

Quotes uitlichten op WhatsApp

Je kunt een quoteblokje maken door een > te typen en dan een spatie, met daarna de tekst die je wil highlighten. Wil je inline code gebruiken, de vierde en laatste mogelijkheid die naar WhatsApp komt, dan gebruik je ` en ` met daartussenin de tekst die je wil highlighten.

WhatsApp maakt het nu beschikbaar voor kanalen en gewone gesprekken op iOS, Android, Web en Mac.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over WhatsApp

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

WhatsApp gaat nu tonen wie er allemaal recent online waren. Waarschijnlijk is het doel om je makkelijker een praatje te laten aanknopen.

Social Media01.05.2024

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

Heb je recent nog naar de icoontjes van je WhatsApp gekeken? Kijk eens naar de Formule 1-emoji: die ziet er anders uit he?

Mobile30.04.2024

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

WhatsApp heeft net de mogelijkheid uitgerold om meer chats te kunnen pinnen. Dat had het al voor 3 chats, maar nu zijn dat er 5. Er komen binnenkort meer nieuwe mogelijkheden naar de messenger, waarbij de focus van Whats...

Mobile28.03.2024

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

WhatsApp komt met enorm veel vernieuwingen voor de messenger, waaronder de kanalen. Hartstikke puik, maar er valt nog wel veel te wensen aan deze nieuwe functie die nog in de kinderschoenen staat. 1. Meer zichtbaarheid...

Social Media16.02.2024

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

WhatsApp gaat in Europa veranderen. De messenger heeft mede door de ‘poortwachter’-status die het ontving van de Europese Unie de taak om te zorgen dat WhatsApp-berichten ook in andere apps kunnen worden gelezen. Dat...

Social Media12.02.2024

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

Wat is jouw gebruikersnaam?
Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed
​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

WhatsApp heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een kanaal te volgen. En je kunt nu ook zelf een kanaal starten. Op die manier kun je als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een fanclub runt, je klanten of medefans op...

Social Media26.01.2024

​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren