​Je kunt nu met alle emoji reageren op WhatsApp-berichten

​Je kunt nu met alle emoji reageren op WhatsApp-berichten

Vorig artikel Volgend artikel

WhatsApp emoji-reacties worden beter. We hoopten het al en het gerucht zwierf al een tijdje door de wandelgangen, maar de kogel is door de kerk. Het wordt nu uitgerold op WhatsApp om met alle emoji te kunnen reageren op een bericht.

Emoji Whatsapp

WhatsApp emoji-reacties

Robot, patat, 100, zonnebrildragnde smiley. Dat zijn Mark Zuckerbergs favoriete reacties. Geen idee waarom je patat zou reageren op iemand, maar misschien vraagt hij zijn managementassistent elke dag om patat als lunch. Het maakt ook niet uit: het gaat erom dat je nu alle emoji als reactie op een WhatsApp-bericht kunt plakken.

We hoopten al dat deze vernieuwing naar de vrij nieuwe functie op WhatsApp zou komen. Hoewel de zes emoji die je nu kunt kiezen vaak erg handig zijn, missen er ook veel emoties. Denk bijvoorbeeld aan de boze emoji of de 100-emoji: die wil je toch graag als reactie kunnen gebruiken en dat kan nu. Eindelijk meer variatie dan de biddende handjes, de huilen-van-het-lachen-smiley, de verdrietige smiley, het duimpje omhoog, het hartje en de verbaasde smiley.

Minder rommelige WhatsApp-gesprekken

Hoewel er zeker nog meer verbeteringen zijn aan te brengen aan de emoji-reacties, zoals het niet naar het gesprek hoeven gaan om de melding over de emoji weg te halen, is dit een zeer welkome vernieuwing. Mark Zuckerberg, ceo van WhatsApp-moederbedrijf Meta, schrijft dat de mogelijkheid om welke emoji dan ook te gebruiken als reactie nu wordt uitgerold. Houd dus in de gaten of er updates zijn voor Whatsapp.

Met emojireacties blijft een gesprek duidelijker, want je kunt een icoontje direct op een bericht plakken. Hierdoor ontstaat er geen verwarring over op welk bericht je je emoji precies bedoelt. Bovendien blijft het WhatsApp-gesprek wat schoner en minder rommelig door allerlei emoji-drukte. Wil je gebruikmaken van een emoji, dan kun je het specifieke bericht waarop het van toepassing is aantikken en ingedrukt houden om de emoji te openen.

Update

Deze nieuwe mogelijkheid om op WhatsApp te reageren kwam in mei naar de berichtenapp. Ze werken ongeveer zoals likes: je kunt maar één emoji kiezen en als meerdere mensen dezelfde reactie hebben, dan wordt dit weergegeven met een tellertje. Zit je er niet op te wachten, dan kun je het niet uitschakelen: je kunt alleen het hele bericht verwijderen. Het is overigens geen innovatie die per se bij WhatsApp zelf vandaan komt. WhatsApps grote concurrent Signal had deze mogeijkheid al veel langer.

Hoewel Mark in zijn enthousiasme schrijft dat de mogelijkheid nu naar WhatsApp komt, kan het nog wel wat tijd in beslag nemen voor de update ook naar jouw toestel komt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...