​Je kunt een voicebericht op WhatsApp pauzeren tijdens de opname

​Je kunt een voicebericht op WhatsApp pauzeren tijdens de opname

Vorig artikel Volgend artikel

Je kunt tijdens het opnemen van een voicebericht op WhatsApp de opname pauzeren. Het Het is nog niet officieel gemaakt door WhatsApp, maar schijnt al te worden uitgerold. Dat zou fantastisch nieuws zijn, want voiceberichten worden veel gebruikt.

Het is niet makkelijk om alles weer opnieuw te vertellen wanneer een voiceje om wat voor reden dan ook mislukt. Deze mogelijkheid zorgt dat dat waarschijnlijk minder vaak gebeurt. Goed nieuws dus voor veel WhatsApp-gebruikers.

Voicebericht pauzeren

De deurbel gaat, je krijgt een hoestbui, je kind begint te huilen, je kat loopt binnen met een levende muis of je manager wandelt langs: er zijn momenten waarop je middenin een voiceje zit en die echt even moet stoppen. Je moet dan een keuze maken: verstuur je het voiceje maar snel en app je dat je later nog doorgaat, of verwijder je het hele berichtje en spreek je alles opnieuw in?

Voicejes kunnen enorm lang zijn: niet gewoon 10 seconden, maar 20 minuten kan ook. Het is natuurlijk een klein drama als je je monoloog van 20 minuten in de stress weggooit. Gelukkig hoeft dat straks niet meer, want WhatsApp schijnt de functie nu al uit te rollen. Zorg dat je de nieuwste update van WhatsApp downloadt en installeert zodra dat kan.

WhatsApp vernieuwt

Dan zal je bij het opnemen van een voicebericht een knop naar de verzendknop zien met twee pauze-streepjes erop. Nadat je op pauzeren hebt gedrukt, kun je even de deur opendoen, je longen eruit hoesten, je kind sussen, die muis vangen en over werk praten, voordat je weer op die knop drukt en verder gaat met het opnemen van je voiceje.

Het gaat de laatste tijd enorm hard met de vernieuwingen op WhatsApp. Vanmorgen nog schreven we over meerdere vernieuwingen voor de chat-app, waaronder het kunnen afschermen van je foto en je bio. Daarnaast is het ook mogelijk om individuen in groepsoproepen te muten. Het is goed om te zien dat WhatsApp deze mogelijkheden aanbiedt zonder hiervoor met een betaalde variant te komen. Iets waar veel andere social media, waaronder de grote concurrent Telegram, wel mee komen.

Aan de andere kant hoeft WhatsApp ook weer niet zo hard te innoveren: menig gebruiker moet nog veel leren over deze app... ;)

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...