WhatsApp: mute nu individuele gebruikers in een groepsoproep

WhatsApp: mute nu individuele gebruikers in een groepsoproep

Vorig artikel Volgend artikel

Groepsoproepen binnen WhatsApp zijn een uitdaging: er zijn veel mensen aanwezig, dus de kans is groot dat iedereen door elkaar praat. Is er bovendien één persoon die maar blijft praten, of die op andere manieren de call verstoort, dan kon je daar eerder helemaal niets tegen beginnen. Nu is dat anders, want WhatsApp voegt de mogelijkheid toe om een individu in een groepsoproep op mute te zetten.

Groepsoproep op WhatsApp

Soms is iemand niet eens bewust irritant in een call, maar zijn net de buren aan het boren en is het handig dat hij of zij zichzelf even op mute zet. Is dat om wat voor reden dan ook niet gelukt, dan kan iemand anders hun audio uitschakelen, zodat ze niet langer een storende factor zijn in het gesprek. Android Central schrijft dat het niet zo is dat iedereen die ene persoon niet meer hoort: je kunt nu als individu een ander individu in de call op mute zetten.

Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je allebei in dezelfde ruimte bent in een groepscall. Je hoort immers iemand dan live ook al praten, en dan herhaalt het zich op WhatsApp. Dat loopt vaak volledig door elkaar heen waardoor je moeite zal hebben om je te concentreren op wat iemand zegt. Nu kun je een individu muten en ben je van dat probleem af. De rest van de mensen hoort die persoon dan nog wel in de call, maar jij hoort alleen de liveversie.

Een individu muten

Het is een vrij unieke mogelijkheid die we nog niet in grote videoconferentiesoftware hebben gezien: op Zoom of Microsoft Teams kan een host wel iedereen of een specifiek persoon muten, maar dat kan verder niemand (behalve bij zichzelf). Je kunt op WhatsApp met vrij grote groepen bellen: 8 mensen in een videogesprek, maar 32 mensen in een spraakoproep. Hierdoor is het al snel chaotisch en dat maakt het kunnen muten van één individu perfect.

Er komt meer innovatie naar de app, want je kunt straks ook berichtjes sturen naar een specifiek persoon binnen de groepsoproep als je specifiek tegen alleen die persoon iets wil zeggen. Een inside joke, een reminder of een vraag bijvoorbeeld. Iets wat niet de hele groep aangaat. In chats kun je altijd al iemand apart een berichtje sturen, maar nu kan dat dus ook tijdens de call. Daarnaast komt WhatsApp ook met een melding wanneer iemand zich aansluit bij een call nadat deze al is begonnen.

Meer privacy

Er komen daarnaast meer privacy-instellingen naar WhatsApp. Zo kun je je profielfoto, je biootje en je status (wanneer je voor het laatst online was) afschermen voor bepaalde contacten. Stel je voor dat je je persoonlijke nummer ook voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan kun je voor je zakelijke contacten die profielfoto waarop je met een glas wodka staat te dansen afschermen. Of je kunt hem voor je oma afschermen, die misschien niet hoeft te weten wat jij allemaal in het weekend doet.

WhatsApp wordt met deze oplossingen steeds beter, omdat je als gebruiker meer inspraak en controle krijgt over wat er zoal in de app gebeurt. Wanneer de update precies volgt, dat is nog onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...