​Gezichten blurren en meer dingen die naar Telegram komen

​Gezichten blurren en meer dingen die naar Telegram komen

Vorig artikel Volgend artikel

Telegram heeft op de valreep van 2022 nog even een grote update aangekondigd waarbij er veel veranderingen naar de app komen. De messenger laat je onder andere mensen uit foto’s wegblurren: erg handig als iemand je heeft ge-photobombd of als je bijvoorbeeld een kenteken onherkenbaar wil maken.

Vernieuwingen voor Telegram

Op het blog van Telegram schrijft het bedrijf dat het komt met een nieuwe tool om snel iets uit een foto te kunnen blurren, wat onder andere handig is als je een brief wil delen maar niet per se je adres dat ook op de brief staat. Erg handig: deze functie kennen we eigenlijk nog niet echt bij veel andere social media. Je gaat ervoor naar de eyedropper om de kleur van de kwast hetzelfde te maken als de achtergrond en je kunt op die manier makkelijk iets vervagen in de foto.

Telegram heeft daarnaast besloten om het wat makkelijker inzichtelijk te maken waar de app veel ruimte voor gebruikt op je telefoon. De app zelf is niet zo groot, maar de video’s, foto’s en andere media die binnen de app worden gedeeld kunnen wel hard gaan qua GB’s. Je kon al instellen hoe groot de cache mocht zijn of zorgen dat items automatisch werden verwijderd, maar nu kun je ook specifieke instellingen per medium van privéchats, kanalen en groepen instellen. Je ziet dankzij een nieuw taartdiagram snel waar je precies veel van hebt: media, bestanden, muziek: en je kunt ze makkelijk verwijderen.

Tekenen in Telegram

Ben je iemand die zelf graag tekeningetjes maakt of gekke toevoegingen tekent op foto’s? Dan wordt je Telegram-leven een stuk makkelijker. Er zijn namelijk nu dynamische tools waarbij je lijntjes automatisch recht worden gemaakt, of in ieder geval wat meer smooth. Je kunt ook makkelijker bepaalde vormen toevoegen zoals rondjes, pijltjes en spraakballonnen. De grootste aanpassing is echter dat je je foto’s onder een glitterdekentje kunt leggen om spoilers te voorkomen. Heb je een geweldige meme over Kaleidoscope op Netflix gevonden, dan kun je zorgen dat mensen in de groep die de serie nog niet hebben gezien de content niet te zien krijgen, tot ze erop tikken. Zo voorkom je spoilers en houd je het gezellig.

Tot slot zijn er ook nieuwe geanimeerde emoji toegevoegd en kun je rekenen op een nieuwe laadanimatie op Android. Telegram wordt met deze aanpassingen weer net even anders en makkelijker in gebruik. Het is inmiddels een heel populaire app: 1,6 miljoen Nederlanders hebben Telegram en wereldwijd heeft de app een half miljard actieve gebruikers. Telegram wordt echter niet altijd positief gevonden: zo wemelt het er van de complotdenkers en van de criminelen die zich op het wat anoniemere platform verzamelen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...