Deze week viral: verkiezingen en FC Kip

Deze week viral: verkiezingen en FC Kip

Vorig artikel Volgend artikel

Zeggen 'het was me nogal een weekje' is een understatement. De verkiezingen waren, Black Friday kwam voorbij en dan waren er ook nog de uitslagen van die verkiezingen, terwijl ons land zich ondertussen opmaakte voor kou en hagel. Voor sommige mensen een geweldige week, voor anderen een bittere. Maar wel eentje met humor, want zo zijn we dan ook wel weer. En daar staan we graag bij stil in Deze Week Viral.

The Walking Dead: Destinies is heel.. grappig?

Er zijn games die bewust grappig zijn gemaakt, zoals Exploding Kittens. Maar er zijn er ook die onbedoeld grappig zijn -en daardoor wel viral gaan-. Die laatste categorie heeft er net een nieuwe telg bij: The Walking Dead: Destinies. Soms zijn cutscenes helemaal niet geanimeerd, of zijn de gezichtsuitdrukkingen nogal... nou ja, alsof ChatGPT ze in één prompt heeft bedacht.

Cheese from the Bacon in Wie is de Mol?

Er is deze week bekendgemaakt wie er allemaal meedoen aan het nieuwe seizoen Wie is de Mol?. Tooske Ragas wordt nu al meteen verdacht omdat haar vest in de letter M hangt, maar mensen zijn vooral verrukt over één kandidaat: Kees van der Spek. Veel mensen denken dat hij wel de Mol móet zijn, want hij zou met zijn beroep natuurlijk binnen drie seconden de Mol onthullen. In ieder geval wordt de misdaadoplosser enorm gewaardeerd: hopelijk maakt hij het waar in Mexico. Het nieuwe seizoen start op 6 januari 2024.

Tim Senders tegen straatintimidatie

Veel vrouwen voelen zich niet altijd even veilig op straat en dat ligt soms aan mensen die ze naroepen op straat. Het zijn soms complimenten. maar soms gaat het wat verder. Wat als een man naar andere mannen zulke complimenten begint te maken op straat? Tim Senders zocht het op in een actie tegen straatintimidatie.

Politici, maar dan Pixar

De mensen achter Politieke Popcorncast hebben een leuke manier gevonden om stil te staan bij de verkiezingen: ze hebben allerlei filmposters gemaakt waarin politici de hoofdrol hebben. Heel erg Pixar, heel erg schattig en zeker het bekijken waard.

Als AI de nieuwe McDonald's burger maakt

Snackspert en Luc hebben de handen ineengeslagen om... wel om AI hun werk te laten doen. Samen 'bedachten' ze zo de nieuwe burger van McDonald's:

Groene mamba gezocht: en gevonden

Deze week hield ook een slang de gemoederen bezig. We bedoelen niet een bepaalde politicus, maar een echte, gifgroene slang die in Tilburg was ontsnapt. Het reptiel is uiteindelijk helemaal niet heel ver op stap gegaan: hij is in een gipsplaat gaan zitten in de woning van zijn eigenaar. Maar toch, dierenvriend Freek Vonk wilde er vanuit een bestemming die overduidelijk niet Nederland is wel graag aandacht aan besteden. Hij zal zich immers maar schuilhouden in een keukenkastje van een nietsvermoedende buur.

@therealfreekvonk ‼️ WAARSCHUWING ‼️ * Extreem giftige slang ontsnapt in Tilburg (groene mamba); * Wees voorzichtig en probeer ‘m niet zelf te vangen; * Bel meteen 112 als je ‘m ziet; * Méér info over groene mamba’s (en hun gif) in deze video; * In m’n story zie je hoe een groene mamba eruit ziet; * Ga niet allemaal zoeken, laat dat aan de experts over…. * Be safe!! Stoerdoenerij kan je je leven kosten… ☠️ #voorjou #lerenoptiktok #waarschuwing #tilburg original sound - therealfreekvonk

Verkiezingsuitslag

Achraf heeft zijn koffers maar vast gepakt, toen het nieuws naar buiten kwam dat de islam-in-Nederland-hekelende PVV de meeste stemmen kreeg. En zo zijn er meer mensen die wel iets te melden hebben over de verkiezingsuitslag.

FC Kip - grand opening

Er ging veel viral over politiek deze week, maar ook iets dat daar juist even helemaal niks mee te maken heeft: het FC Kip-restaurant dat we kennen uit de series en films van Jandino Asporaat opende in het echt. Er ontstonden meteen al zulke lange rijen, dat we zomaar denken dat hier een nieuwe franchise is geboren.

@ad_nl ‘Als je niet betaalt, ga je tegen de vlakte geklapt worden’ Fans van @Jandino Asporaat zijn van heinde en verre gekomen naar de opening van FC Kip in hartje Rotterdam. De bovenzijde van de Koopgoot staat vol met mensen die een kijkje willen nemen in het nieuwe fastfoodrestaurant. #fckip #restaurant #fastfood #kip #jandino #rotterdam #voorjou origineel geluid - AD.nl
@chalbyexplores Fc Kip opening in Rotterdam! It really was a memorable opening (Childhood dream come true ) It was so busy tho, excited to try their food next time, cant wait Has someone tried it already today? #fckip #fckip #opening #rotterdam #rotterdamfood #openingfckip #judeska #jandino #kip #chicken original sound - Chalbyexplores | Food & Travel
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...