Deze week viral: crompouce, frikanpouce en kibbelpouce

Deze week viral: crompouce, frikanpouce en kibbelpouce

Vorig artikel Volgend artikel

Deze week viral is begonnen om allerlei viral gaande dingen onder de aandacht te brengen, maar deze week is er eigenlijk maar één ding waar mensen over praten. Het begon een paar weken geleden allemaal met de crompouce, een combi tussen de tompouce en de croissant. Maar deze week kwamen er een paar vrij walgelijke dingen bij. Gelukkig kunnen we nog over iets anders praten, geen zorgen, maar die 'poucen' moeten toch echt voorbij komen..

Crompouce

In navolging van mensen die graag zoute en zoete popcorn door elkaar eten, is er nu een andere zoet meets hartig-combi: vanalles en nogwat met tompoucen. De lekkere gebakjes van HEMA zijn normaal alleen zoet en dat is heerlijk. Het begon allemaal met de viral gaande crompouce en die is prima: een croissant met bakkersroom erin en dat bekende roze laagje erbovenop. Het ging volledig viral en in elke stad is nu wel een bakker te vinden die ze aanbiedt: of anders wel een gehaaide supermarkt.

Vroeger zeiden mensen tegen elkaar: als een boom valt in het bos maar niemand is er om het te horen, is het dan wel gebeurd? Wel, anno 2023 is dat: als er een influencer bestaat die de crompouce niet heeft geprobeerd, is die persoon dan wel een influencer?

@vetgezelligeten Eindelijk heb ik de #crompouche geprobeerd van bakkerij van Maanen! Jullie vroegen er al weken om en hier is mijn #review van dit product.. (ik geef cijfers altijd op 1-5 donuts) #croissant #tompouce #nieuweproducten Astringent and nimble electric piano jazz (1017112) - Doggie Jazz

Frikanpouce

Helaas, toen was het hek van de dam, of de mand in de frituur.. Frikandellen blijken namelijk ook ideaal voor een vertompoucisering..

Kibbelpouce

Dat was erg he? Wat kan er nou nog erger zijn dan een frikandel met zoet glazuur erop en room erbij? Bestaat er überhaupt zoiets? Natuurlijk mensen: zolang er social media bestaan, zijn er zeker dingen die de tompouce-behandeling nog krijgen. Kibbeling bijvoorbeeld...

Maar dan... HEMA

HEMA is als grootste verkooppunt voor tompoucen natuurlijk wel geamuseerd met deze vreemde trend: het zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er ook meer gewone tompoucen worden verkocht. In ieder geval kwam het met twee leuke inhakers die echt des HEMA's zijn.

In-n-Out burgers

Het is nogal een hype: In-n-Out burgers. Waar we eerst in Nederland riepen om Dunkin Donuts, en daarna om Five Guys (beiden met succes!) komt nu In-n-Out burgers naar Nederland. Maar er schuilt wel een addertje onder het gras: zeg maar gerust een anaconda. Het is namelijk maar voor één dag en die dag is inmiddels al geweest. De keten opende deze week in Amsterdam van 11:00 - 15:00 uur een tentje om mensen ook in ons land van deze gehypete burgers te laten genieten. Zou het een voorbode zijn? Komen ze naar Nederland? De rijen logen er in ieder geval niet om.

@wiekeveenboer This is NOT a drill: morgen In-N-Out Burgers in Amsterdam ik heb nu al honger #fyp #foryou #innoutburger #innoutburgers origineel geluid - Wieke

Steam Deck OLED

Er is deze week een nieuwe variant van een gameconsole aangekondigd: Steam Deck krijgt een mooiere OLED-variant. Het scherm is beter dan de LCD's van nu (waarvan er ook een paar zullen verdwijnen) en dat betekent dat je de pracht en praal waarmee studio's op de proppen komen straks nog beter kunt bekijken. OLED zorgt voor levendige kleuren en dieper zwart. Daarnaast heeft Steam Deck OLED een betere batterij. Hij weegt minder dan zijn voorganger en het scherm is ook nog eens 7,4 inch in plaats van 7 inch. Een echte verbetering dus.

Nederland <3 water

We horen het al sinds we op de basisschool zitten: Nederland leeft met water! We hebben zelfs een watermuseum. Althans, als je dat museum deze week wilde bezoeken kwam je van een koude kermis thuis. Het museum was tijdelijk dicht vanwege... wateroverlast. De ironie maakte de tongen los op social media en dit bericht werd volop doorgestuurd. Soms is leven met water zelfs voor ons dijkenbouwers toch nog een uitdaging.

GTA 6-trailer volgt in december

Het onderstaande statement was ook zeer populair deze week. Het gonst al weken van de geruchten dat er een Grand Theft Auto 6-reveal aankomt, maar wanneer precies was nog gissen. Nu heeft Rockstar er gelukkig zelf voor gezorgd dat we even iets rustiger kunnen ademhalen. Begin december komt er een eerste trailer voor de volgende Grand Theft Auto. We zijn door die bewoordingen wel nieuwsgierig geworden: zou het geen GTA 6 heten? We zitten er klaar voor, maar we kunnen eerst nog een paar weken met een iets normalere hartslag gamen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...