Whiteboards en widgets: ​dit komt naar Zoom in 2022

Whiteboards en widgets: ​dit komt naar Zoom in 2022

Vorig artikel Volgend artikel

Zoom is van plan om in 2022 met onder andere een virtueel whiteboard te komen en verbeterde vertalingen. Het heeft bekendgemaakt met welke acht innovaties het dit jaar komt. Een WalkieTalkie-functie zoals in Microsoft Teams is er niet bij, maar wel andere handige mogelijkheden.

Nieuw tijdperk voor thuiswerken

Zoom schrijft: “Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin hybride werken nog meer centraal staat en verbinding belangrijker is dan ooit. Zoom werkte daarom hard aan nieuwe oplossingen om iedereen niet alleen in het thuiswerken te ondersteunen, maar ook bij het helpen de verbinding te blijven zoeken.”

Dat tijdperk brengt voor het platform ondere andere nieuwe opties mee, zoals een Video Engagement Center. Hierbij kun je faciliteren dat experts en klanten met elkaar worden verbonden, zodat wanneer de winkels dicht zijn het makkelijker is om alsnog zaken te doen. Daarnaast is ook de Huddle-weergave interessant: deze heeft niets te maken met de bekende ruimtetelescoop, maar wel alles met de deelnemers in je meeting: je ziet voor elk kanaal een visualisatie van waar de deelnemers zijn, zodat je op afstand toch een gevoel van saamhorigheid kunt creëren.

Zoom Huddle

Backstage-locatie voor evenementen

Grote events moeten helaas ook steeds vaker online plaatsvinden en mensen missen daarin de mogelijkheid om te netwerken. Mede hierom introduceert Zoom de Events Backstage. Hierbij heb je een soort artiestenfoyer waar de sprekers van de conferentie samen kunnen ‘wachten’ tot het hun beurt is. Het is echter ook mogelijk om vanuit daar vragen van bezoekers te beantwoorden op hun gemak in plaats van wanneer ze met hun presentatie bezig zijn.

Zoom was eerder alleen een videotool waarin je kon samenwerken via de camera’s van je computer, maar het wordt steeds meer een samenwerktool alsof je in een meetingruimte zit. Er is een Zoom Whiteboard waarbij iedereen tegelijkertijd kan tekenen of schrijven, onafhankelijk van of je het platform gebruikt vanaf een laptop, smartphone of in een vergaderruimte. De Zoom Apps, die in het verlengde liggen van het Whiteboard, zijn vanaf dit jaar ook beschikbaar in de mobiele app en in Zoom Video Webinars, waardoor je altijd je favoriete werktools bij de hand hebt.

Zoom Widget

Om sneller bij Zoom te komen, verschijnt er de Zoom Widget. Hiermee kun je op je smartphone-homescherm meteen zien hoe je meeting-agenda eruitziet, wie er al aanwezig is en kun je snel een chat sturen. Veel mensen zitten ook te wachten op een verbetering van de vertalingen en transcripties op het platform, zodat je ook echt ziet wat mensen zeggen, in plaats van dat je van andere woorden chocolade moet maken. Het zou wel helpen als mensen wat duidelijker spreken en hun woorden minder inslikken, want vaak gaat het niet goed met dit soort tools omdat delen van woorden wegvallen.

Tot slot komt Zoom dit jaar ook met iets nieuws voor ontwikkelaars, want met Jumpstart is het makkelijker om Zoom-videoconferentie-opties aan apps toe te voegen.

Het is nog onbekend wanneer al deze mogelijkheden exact naar het platform komen, maar in ieder geval worden ze allemaal nog dit jaar verwacht om het hybride werken makkelijker te maken.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...