Online05.10.2022

Special Ops laat zien hoe waardevol collega’s zijn voor ZZP’ers


Je hebt eindelijk die keuze gemaakt: je gaat weg bij je vaste werkgever en je start als ZZP’er. Best eng: niet meer elke maand die vaste salarisstrook. Tegelijkertijd wel alle vrijheid om te werken wanneer je maar wilt en waar je maar wilt. Daryn Bruinsma deed het: hij heeft zich als ZZP’er aangesloten bij Special Ops. Hij voelt zich als ZZP’er in dit team zo thuis, dat hij er zelfs een tatoeage van liet zetten op een goed zichtbare plek.

ZZP’er zijn is qua vrijheid heel tof: je kunt constant zelf keuzes maken. Doe je een klus wel of niet? Werk je vandaag 10 uur of 4 uur? Het is allemaal aan jou. Maar, als je enorm blij bent dat je een grote opdracht hebt binnengehaald of als je wilt sparren over een klant die het je moeilijk maakt: wat doe je dan? Dat is toch net even fijner met collega’s. Special Ops is een bedrijf dat opdrachten binnenhaalt en deze doorgeeft aan een vast team van ZZP-monteurs. Precies: een team. En dat teamgevoel is belangrijk.

Special Ops

Special Ops zorgt niet alleen dat ZZP’ers opdrachten krijgen, maar zorgt er ook voor dat er elke week wordt uitbetaald. Nu gaat het bij Special Ops specifiek om monteurs in de procesindustrie, maar er zijn natuurlijk ook bedrijven die dit doen voor andere beroepen. Ben jij een ZZP’er die liever een aantal ‘zorgen’ uit handen geeft en tegelijkertijd toch erg graag collega’s heeft, dan is dat zeker iets om naar op zoek te gaan. Daryn is er ontzettend blij mee dat hij de keuze heeft gemaakt.

Op zijn hevig Polynesisch getatoeëerde arm is het duidelijk te lezen: Wanted Special Ops. Hij zegt er ook bij: “Ook al ben ik ZZP’er, ik blijf bij een team horen.” Daryn startte eind 2020 bij Special Ops in vast dienstverband. Niet na jarenlang te hebben ge’ZZP’t, maar juist uit dat vaste dienstverband werd hij in juli 2022 zzp-monteur bij het bedrijf. Hij is erg blij met wat Special Ops voor hem heeft betekend, maar ook wat het nog steeds voor hem betekent. Hij heeft een soort ‘thuis’, terwijl hij tegelijkertijd zijn zelfstandigheid heeft.

ZZP’er, maar dan anders

Hij komt bij veel verschillende klanten over de vloer en daardoor blijft hij bijleren. Ook heeft hij veel zeggenschap binnen de opdrachten. En zijn arm, die kan worden gescand: vervolgens verschijnt Sander Aarts (voormalig Special Forces en beroemd door Kamp van Koningsbrugge) die je vertelt over Special Ops. Het is ideaal voor zowel mensen die al jaren ZZP’en en de eenzaamheid en het geregel en de zoektocht naar opdrachten zat zijn. Tegelijkertijd is het ook een goede manier om te snuffelen aan het leven van een ZZP’er, als je juist weg wilt uit loondienst. En je hoeft er natuurlijk niet meteen een tatoeage om te nemen, al is het zeker fijn om te zien dat Daryn zich zo thuis voelt in de ZZP-variant die hij heeft gekozen.

Meer weten over Special Ops? Klik hier om naar de website te gaan.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.