Nvidia maakt tool om in een meeting stiekem andere dingen te doen

Nvidia maakt tool om in een meeting stiekem andere dingen te doen

Vorig artikel Volgend artikel

Nvidia heeft een bizarre, maar stiekem heel handige, nieuwe technologie ontwikkeld. Het zet kunstmatige intelligentie in om te faken dat je de camera netjes inkijkt tijdens een meeting, terwijl je je ogen misschien wel de hele tijd op je telefoon en Candy Crush gericht hebt.

Nvidia Broadcast

De nieuwe technologie zorgt ervoor dat je terwijl je je ogen afwendt, toch in de camera lijkt te kijken. De AI komt naar de Nvidia Broadcast-app en het ziet er ontzettend griezelig uit. Als je zelfs al niet meer kunt vertrouwen op de poppetjes van iemands ogen… De nieuwe mogelijkheid heet Eye Contact en het is bedoeld voor content creators. Het idee is dat je zo video’s kunt maken voor YouTube waarin je gewoon je script voorleest (of er even naar kijkt, dat is waarschijnlijk beter), terwijl je kijkers denken dat je ze nog steeds recht in de ogen aankijkt.

Kijk ook zeker de demo hieronder, want dan zie je hoe zoiets van toepassing is op bijvoorbeeld Jurassic Park. De acteurs kijken altijd in de camera en nu is dat natuurlijk sowieso heel raar in een film, is het nog veel raarder in deze dino-flick. Het voelt alsof je naar een soort alien-versie van Jurassic Park kijkt en het is heel shockerend. Maar, aan de andere kant biedt het dus wel mogelijkheden: lekker WhatsAppen met je vrienden tijdens een saaie meeting is ineens een stuk makkelijker, want mensen denken dat je er 100 procent met je volle aandacht bij bent. Maar, is het heel respectvol? Bepaald niet.

Staren in de camera

Bovendien is er nog iets met deze technologie: het is namelijk wel wat onnatuurlijk om de hele tijd als een soort zombie in de camera te staren, en daar heeft deze technologie wel een handje van. Ook als je een normaal gesprek met iemand hebt face to face, dan voelt het heel raar als iemand je constant aanstaart. Een beetje dominant, intimiderend misschien zelfs, maar vooral heel robotisch, dus daar zal nog wel wat werk aan de winkel zijn voor Eye Contact. Sowieso is er nog wel wat werk aan de winkel: de bèta heeft wat problemen. Kijk je met je hoofd compleet de andere kant op, dan plopt hij alsnog ogen op de zijkant van je hoofd. Oeps…

Wil je het proberen? Het kan nu al, want als je Nvidia Broadcast downloadt dan kun je er gebruik van maken, mits je computer een Nvidia GeForce RTX grafische kaart heeft natuurlijk.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...