​Je kunt nu geld verdienen met Reddit: nieuw gold-systeem

​Je kunt nu geld verdienen met Reddit: nieuw gold-systeem

Vorig artikel Volgend artikel

We hebben allemaal jaren gedacht dat fora dood waren, maar toen stak Reddit zijn robothoofd om de hoek. Met veel succes: het is inmiddels één van de grootste websites ter wereld. Dat maakt het ook zo interessant dat je nu geld kunt verdienen op het platform.

Karma blijft

Je kunt nu een bepaalde post gold geven door hem omhoog te stemmen en te kiezen voor hoeveel goud je wil investeren in die post. Het geld verdienen gaat dus vooral op basis van wat anderen van je post vinden. Het is slim bedacht: mensen zullen hierdoor niet alleen vaker posten, maar ook beter nadenken over de kwaliteit van hun posts.

Reddit schrijft: “Er verschijnt een reeks van zes opties voor het toekennen van goud, beginnend bij $1,99 voor één goud en oplopend tot $49,00 voor 25 goud. Een gouden upvote verschijnt in plaats van een gewone upvote na het vergulden. Gebruikers blijven karma verdienen op inhoud die ze upvoten via de gewone upvote knop.”

Reddit Gold

Gold wordt vanaf nu uitgerold, maar is aan het begin alleen beschikbaar voor bepaalde inhoud die op Reddits eigen apps staat. Het is dus nog niet direct beschikbaar op de webversie van het platform. Dat is later wel de bedoeling. Ook is het nog niet in Nederland beschikbaar: het is in eerste instantie alleen voor mensen in de Verenigde Staten die 18+ zijn. Of het helpt om bijvoorbeeld een VPN te gebruiken, die kans achten we zeer klein. Maar Reddit kennende zal het niet heel lang wachten om dit ook elders in de wereld beschikbaar te maken.

Ook is er nog wel veel vaagheid rondom deze nieuwe mogelijkheid van Reddit: hoeveel geld krijg je bijvoorbeeld uiteindelijk op je rekening gestort als mensen je posts gold geven? En is er een bepaald bedrag vanaf waar je Gold kunt laten uitbetalen? Het is nog erg vaag, maar dat het komt is al een fijn idee.

Reddit Gold

Protest

Zeker na de nogal hobbelige weg die Reddit dit jaar heeft afgelegd: het heeft te maken gehad met een enorme blackout door de plannen die Reddit heeft met API’s: het wil dat ontwikkelaars gaan betalen voor het gebruik van hun API (een stukje code waardoor een app posts kan uitlezen) en dat bedrag was erg hoog. Inmiddels is de storm weer wat meer gaan liggen.

Reddit is de tiende meest bezochte website in de wereld (met 1,6 miljard actieve gebruikers per maand) en het heeft vooral veel gebruikers uit de Verenigde Staten (mede omdat de voertaal toch wel Engels is): bijna de helft van de gebruikers kunt uit Amerika. Het kiest er met het gold dus duidelijk niet voor om het eerst te testen in een kleinere groep: het gaat meteen voor… goud dus.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...