Google voegt AI Duet toe aan Gmail om jouw mail te beantwoorden

Google voegt AI Duet toe aan Gmail om jouw mail te beantwoorden

Vorig artikel Volgend artikel

Google heeft de eerder dit jaar getoonde AI Duet aan Gmail en andere Workspace-producten toe gevoegd, zoals Documenten en Slides. Het zorgt ervoor dat onder andere je email sneller beantwoord kan worden, omdat de kunstmatige intelligentie de inhoud snapt en op basis van een paar steekwoorden al een hele mail met volzinnen kan typen. Weer iets dat je niet zelf hoeft te doen dankzij kunstmatige intelligentie.

Google I/O

Google schrijft: “We hebben Duet AI in Google Cloud onthuld tijdens Google I/O in mei en ontwikkelaarfuncties zoals code- en chatassistentie laten zien. Sindsdien hebben vertrouwde testers over de hele wereld de kracht van Duet AI ervaren terwijl we werkten aan het uitbreiden van de mogelijkheden en het integreren ervan in een groot aantal producten en services in ons portfolio.”

De kunstmatige intelligentie-toevoegen van Google zijn altijd te herkennen aan het ‘magie’-logootje met de sterretjes: zodra je die ziet, weet je dat je je leven een stuk makkelijker kunt maken door AI in te zetten. Druk echter niet achteloos op verzenden, want Google heeft -net als met andere AI- de tech wel gemaakt, het is niet per se feilloos. Is ook niet erg, het is sowieso goed om te checken of de mail die de Duet AI heeft opgesteld wel is wat je ervan verwacht.

Duet AI

Duet kan echter nog meer. Zo kan het ook mailtjes voor je samenvatten die binnenkomen en een presentatie maken op basis van wat je in Google Docs hebt staan. Hij maakt er zelfs grafieken bij. Ook kan het in jouw plaats je Drive doorzoeken en snel een samenvatting opstellen van meerdere bestanden. Bij een videovergadering maakt de AI het makkelijk door mee te luisteren en samen te vatten wat je mist. Handig als het jouw beurt is om te notuleren bij een vergadering. De AI doet nooit iets op eigen houtje: je moet altijd eerst op het knopje met de sterretjes drukken voordat er iets gebeurt en dan nog zal je altijd eerst de kans krijgen het te lezen voordat het de wereld in wordt geslingerd.

Wel kost Duet geld. Google vraagt er 30 euro per maand voor. Het zal in eerste instantie dan ook vooral een tool zijn die bedrijven gebruiken.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...