Gerucht: Tinder komt met Swipe Party om vrienden te helpen swipen

Gerucht: Tinder komt met Swipe Party om vrienden te helpen swipen

Vorig artikel Volgend artikel

Het zit nog in de geruchtenmolen, maar Tinder schijnt met een nieuwe functie te komen voor vrienden en vriendinnen: Swipe Party. Het is een functie waarbij je kunt swipen met je vrienden.

Populairste datingapp

Om dieper in Tinders Swipe Party te duiken, eerst wat achtergrondinformatie: Tinder is de meest gebruikte datingapp in Nederland. Het is de app die bekend werd omdat je foto’s (en profielen) van mensen naar links (nee) of rechts (ja) kunt swipen. Swipe je iemand naar rechts en die ander jou ook? Dan heb je een match en kun je met elkaar chatten. Het idee is dat uit jullie chatgesprek een afspraak in het echt volgt.

In principe gebruik je Tinder in je eentje, net als eigenlijk alle datingapps. Wel kun je profielen bijvoorbeeld met anderen delen via WhatsApp, mocht je iemand tegenkomen die je echt iets voor je beste vriend(in) vindt, of mocht je iemand tegenkomen die je kent en dat heel graag met je vriend(inn)en willen delen. Hoe het ook zij, Tinder heeft nooit heel veel mogelijkheden gehad voor vrienden of vriendengroepen.

Tinder Social

Er was wel Tinder Social, maar dat werkte toch niet helemaal ideaal. Het idee daarvan is dat je een groep vormt met vrienden en daarbij swipet naar andere groepen vrienden. Dat kan bijvoorbeeld leuk zijn op een festival waar je ook echt op dat moment bent (al kun je je afvragen wat mensen op dat moment op Tinder doen), maar het is erg afhankelijk van de samenstelling van je vriendengroep of je succesvol bent.

Ben je twee heterovriendinnen en één homoman, dan is het vrij moeilijk om een groepje mannen te vinden waarvan er ook twee hetero zijn en één homo. Nu hoeft niet per se iedereen met elkaar te matchen, maar de reacties zijn dan niet altijd even positief. Aan de andere kant: in veel gevallen kan het ook heel leuk zijn, want je kunt wel makkelijker contact maken met anderen die bijvoorbeeld op dezelfde plek zijn.

Swipe Party

Tinder heeft echter gezien dat mensen ook op een andere manier van de app gebruikmaken met vrienden. Je kent het vast wel: als iemand in scheiding ligt, dan organiseren de vrienden tijdens een borrelavond toch even een momentje voor Tinder. Er wordt een profiel aangemaakt (als die persoon er tenminste klaar voor is) en de vrienden swipen alvast mensen die zij vinden passen bij de kersverse single. Ook mensen die al langer op het platform zitten wisselen weleens telefoons uit bij feestjes, gewoon om eens te kijken wat voor types hun vrienden voor ze zouden uitkiezen.

Voor die mensen schijnt er nu een nieuwe functie naar de datingapp te komen: Swipe Party. Je swipet dan niet helemaal alleen, maar nodigt je vrienden via de app uit om mee te kijken hoe jij swipet. Je kunt met je microfoon en camera aan swipen en met je vrienden overleggen over de profielen die voorbij komen. Het gaat dus niet zozeer om een functie die je samen op de bank doet, maar juist op afstand. Gratisdatingtips ontdekte in de app dat deze functionaliteit er binnenkort aankomt.

Geen zorgen: gastaccount

Mocht je een jaloerse partner hebben, dan hoef je niet bang te zijn dat je zelf ook Tinder moet hebben voor als je vrienden je hulp inschakelen. Het is mogelijk om een gast-account te maken om je vriend(in) bij te staan in de zoektocht naar de ware, of gewoon naar een leuke avond.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...