Online17.01.2022

6 tips voordat je gaat beginnen met dropshipping


Dropshipping, je hebt er misschien al veel over gehoord of je bent nieuwsgierig naar de opties die mogelijk zijn. In ieder geval is deze vorm van online ondernemen een relatief goedkope manier om een eigen webshop te starten. Voordat je de ‘echte’ stap zet is het goed om een aantal belangrijke punten door te nemen en daarom zijn dit zijn 6 tips voordat je gaat beginnen met dropshipping.

1.Begin met marktonderzoek

Begin met stap één: het doen van marktonderzoek. Dit is cruciaal! Want door de markt in kaart te brengen, weet je precies waar kansen liggen. Bekijk de huidige markt en ontdek of er vraag is naar een bepaald product. Door te analyseren en te onderzoeken zorg je voor een goede basis.

Naast een analyse over je product(en), kun je ook onderzoeken of er al veel concurrenten zijn. Waar richten zij zich op en hoe pas jij daar met je dropshipping webshop tussen? Door dit te doen leer je jouw doelgroep beter kennen en kun je hierdoor de kans op succes vergroten.

Een ander voordeel van marktonderzoek is dat je ontdekt of er bepaalde trends onder consumenten zijn. Of je komt tot de conclusie dat er al een enorm groot aanbod is aan bijvoorbeeld telefoonhoesjes. Stel, dit is het geval? Dan kun je kijken of je de focus van jouw product kunt leggen op een nichemarkt of andere specifieke productgroep. Door het doen van marktonderzoek kun je bewuste keuzes maken en kun je jezelf als dropshipper écht onderscheiden van de concurrent.

Kortom, marktonderzoek is de basis wanneer je wilt beginnen met dropshipping.

2. Verdiep je in verschillende e-commerce platformen

We gaan verder met onderzoeken, want naast je concurrenten en de huidige markt, is het ook verstandig om verschillende platforms onder de loep te nemen. We noemen dit ook wel e-commerce platforms. Via deze aanbieders kun je op een gebruiksvriendelijke manier een webshop onderhouden en beheren. Elk e-commerce platform heeft zijn eigen voordelen en manier van werken. Verdiep je daarom in alle opties en mogelijkheden. Je kunt dan denken aan:

 • Verschillende abonnementsvormen
 • Aantal producten dat je in de webshop kunt laden
 • Hoe makkelijk kan ik zelf marketing en content onderhouden?
 • Kan ik kiezen uit een thema of moet er een complete webshop gebouwd worden?
 • En nog veel meer!

Door verschillende online e-commerce mogelijkheden en platformen onder de loep te nemen, kun je uiteindelijk een platform kiezen dat het beste past bij jouw dropshipping producten en specifieke wensen. Find your match!

3. Een leverancier kiezen

Next step? Een keuze maken uit veel verschillende leveranciers. Want voor veel dropshipping producten, zijn ook veel leveranciers te vinden. Zo veel dat je bij dit gedeelte van het starten met dropshipping wel wat hulp kunt gebruiken. Daarvoor kun je de hulp inschakelen van Droppery. Via Droppery kun je verschillende leveranciers en merken vinden en heel makkelijk je assortiment uitbreiden en vergroten. Met een klik dien je een verzoek in bij de leverancier waar jij mee samen wilt werken. Zo kun je unieke leveranciers vinden en bijzondere merken verkopen in jouw dropshipping webshop.

Neem zeker de moeite en tijd om deze stap serieus te nemen. Ga op onderzoek uit naar de verschillende leveranciers en merken. Zo zorg je er ook voor dat je qua producten jezelf kunt onderscheiden van de concurrent die veelal standaard dropshipping producten online verkopen.

Droppery helpt bij het zoeken van een leverancier voor dropshipping.
Droppery helpt bij het zoeken van een leverancier voor dropshipping.

4. It’s all about the money!

Niet vergeten: je financiën zijn belangrijk en moet je daarom zeker genoeg aandacht geven voordat je gaat beginnen met dropshipping. Ook al heb je geen groot eigen vermogen nodig om te starten, met een dropship webshop is het verstandig om bijvoorbeeld te kijken naar een zakelijke rekening. Door een zakelijke rekening te koppelen aan je webshop, kun je een beter financieel overzicht bewaren. Zo hoef je niet met je persoonlijke rekening aan de slag en kun je de kosten voor je webshop betalen met je zakelijke rekening. Wel zo makkelijk en handig voor de administratie en bijvoorbeeld de omzetbelasting.

5. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Ga je beginnen met dropshipping? Dan dien je jouw nieuwe onderneming in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is noodzakelijk omdat je belasting moet betalen, en dat doe je met een KVK-nummer. Beginnen met dropshipping zonder inschrijving bij de KVK is in de meeste gevallen niet mogelijk.

Een ander voordeel is dat je als webshop en dropshipper betrouwbaar overkomt met een KVK-nummer. Dit nummer heb je ook nodig om betalen via iDeal aan te bieden. Uiteindelijk moet je als webshop eigenaar voldoen aan de wet- en regelgeving waardoor een bezoekje aan de Kamer van Koophandel er gewoon bijhoort. Alleen dan maak je jouw dropship webshop officieel!

6. Denk na over klantenservice en contact

Stel het volgende: het product is verkeerd geleverd, kapot aangekomen of de bestelling is zoek en nergens meer te vinden. In dat geval zal de klant direct contact met jou opnemen. Is de klant niet tevreden over het product in jouw webshop? Ook dan dien jij de klant te woord te staan. Hoe doe je dat en met welke wetten heb je te maken? Je voelt hem al aankomen, klantenservice mag je niet onderschatten.

Klantenservice, garantie en retourneren zijn belangrijke onderdelen die naar voren komen bij het runnen van een online webshop. Zorg ervoor dat je duidelijk in beeld hebt hoe je de klantenservice en het contact wil inrichten. Een aantal vragen die je zou kunnen meenemen als je gaat beginnen met dropshippen:

 • Hoe kunnen klanten contact opnemen?
 • Wanneer reageer ik?
 • Hoe werkt retourneren en wat zegt de wet daarover?
 • Hoe regel ik dit met mijn leverancier?
 • Waar ben ik precies verantwoordelijk voor?
 • Hoeveel tijd kost het managen van de klantenservice?
 • Enz.

Wat je vooral voor ogen moet houden is dat marketing werkzaamheden niet de enige werkzaamheden zijn. Reserveer tijd voor klantenservice en bedenk hoe je dit onderdeel gaat oppakken.

Beginnen met dropshipping in 2022

Beginnen met dropshipping heeft misschien niet veel risico’s en lijkt daarom een eenvoudige manier om als starter te beginnen met een webshop. Toch zijn er belangrijke punten die je aan het begin van je dropshipping avontuur zeker moet doorlopen. Het uitzoeken van een leverancier, je webshop officieel inschrijven bij de KVK, het opzetten van de klantenservice en nog veel meer. Oftewel, een dropship webshop komt met verantwoordelijkheden. Hoe ga jij een succes maken van je dropshipping in 2022?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Dropshipping

​Wat kost dropshipping en hoeveel kun je ermee verdienen?

Zoals we inmiddels wel weten, komt dropshipping met veel voordelen. Webshops kunnen snel en makkelijk hun assortiment uitbreiden, en door te werken met goede leveranciers zijn zij niet afhankelijk van een magazijn vol vo...

Online02.12.2022

​Wat kost dropshipping en hoeveel kun je ermee verdienen?

​6x tips bij het kiezen van een e-commerce platform voor jouw dropshipping webshop

Wil je jouw webshop naar een hoger niveau tillen? Dan raden we zeker aan om eens te kijken naar dropshipping. Met behulp van dropshipping voeg je eenvoudig producten toe aan jouw webshop, zonder dat je hiervoor een grote...

Online25.10.2022

​6x tips bij het kiezen van een e-commerce platform voor jouw dropshipping webshop

​Deze producten kun je beter niet dropshippen

Dropshipping biedt veel voordelen: je kunt een webshop runnen zonder een magazijn vol met voorraad, je kunt samenwerken met diverse professionele leveranciers én je houdt tijd over voor het uitwerken van een effectieve...

Online29.08.2022

​Deze producten kun je beter niet dropshippen

Tips voor het vinden van geschikte producten om te dropshippen

Dropshipping is enorm populair en voor steeds meer ondernemers geen onbekend terrein meer. De technologie raakt in een stroomversnelling en dat leidt ertoe dat je als ondernemer moet blijven innoveren. Dropshippen biedt...

Online11.07.2022

Tips voor het vinden van geschikte producten om te dropshippen

​6x tips voor een unieke dropshipping webshop

We hoeven inmiddels niet meer uit te leggen wat dropshipping is. Steeds meer ondernemers wagen zich aan de wondere wereld van e-commerce. En dat is ook niet gek. De wereld verandert in een rap tempo en de digitalisering...

Online04.07.2022

​6x tips voor een unieke dropshipping webshop

​4 keynotes die je niet mag missen op de Webwinkel Vakdagen

Het is bijna zover: op 29 en 30 juni vinden de Webwinkel Vakdagen weer plaats. Tijdens het grootste e-commerce event in de Benelux komen volop interessante en vooraanstaande sprekers vertellen over hun ervaringen. De mar...

Marketing21.06.2022

​4 keynotes die je niet mag missen op de Webwinkel Vakdagen

​Inspiratie opdoen op de Webwinkel Vakdagen: meld je nu aan

Over een paar weken is het zover: de zomereditie van de Webwinkel Vakdagen vindt dan weer plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Ben je een online professional of ondernemer? Op het grootste e-commerce event van de Benelux do...

Marketing07.06.2022

​Inspiratie opdoen op de Webwinkel Vakdagen: meld je nu aan

​Dropshipping-successen zijn er om te delen

We kunnen er inmiddels niet meer omheen: dropshipping. Deze fulfillment methode biedt webshop eigenaren de kans om zonder een enorme voorraad aan producten een succesvolle webshop te runnen, waarbij zij zich volledig kun...

Marketing27.05.2022

​Dropshipping-successen zijn er om te delen

Verder lezen over Online Shop

Etsy wordt steeds minder authentiek en verandert zelfs de labels

Het is steeds moeilijker om iets handgemaakts te vinden op Etsy. Nu zelfs helemaal: Etsy verwijdert namelijk het label handgemaakt.

Online13.07.2024

Etsy wordt steeds minder authentiek en verandert zelfs de labels

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2024 ruim €9 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. Q1 2023. Het aantal online aankopen nam iets af (-3%) naar ruim 85 miljoen. Wel wordt er meer gekocht bij buitenlandse webshops; zowel het aantal aankopen als de bestedingen cross-border zijn toegenomen

Online01.07.2024

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Catawiki introduceerde vandaag een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de hele veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs. In 2023 liepen veel geïnteresseerden het object van hun dromen mis: ze plaatsten een bod maar verloren de veiling. Om dit in de toekomst te vermijden, lanceert Catawiki de optie om iets gelijk te kopen. Dankzij deze functie kunnen kopers ervoor kiezen om een object meteen te kopen in plaats van de duur van de veiling af te wachten.

Online27.06.2024

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Daarmee skip je de veiling
Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Shein, het bekende Chinese online warenhuis, moet zich aan de strenge regels van de EU gaan houden en dat betekent: oppassen met nepperij.

Online26.04.2024

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels