Online12.03.2024

​5 toffe dingen die je kunt doen met Microsoft Designer


Je kunt het wiel natuurlijk zelf proberen uit te vinden door te ploeteren in Photoshop of Canva, maar tegenwoordig kan AI je met talloze dingen helpen. Zo ook binnen Microsoft Designer, waar je heel toffe stickers kunt maken voor WhatsApp en meer. Weet je echter niet zo goed waar je moet beginnen? Geen probleem, we geven je vijf tips van vette dingen om te doen met Microsoft Designer.

Leuke manieren om Microsoft Designer te gebruiken

Microsoft Designer is geen apart programma dat je hoeft te downloaden: je kunt het gewoon benaderen in de browser. Ga hiervoor naar designer.microsoft.com en je komt in de previewversie terecht, waarmee je al vanalles kunt doen.

Sticker Creator

Heb je een app op je telefoon waarmee je stickers kunt maken voor WhatsApp, maar zoek je nog gave designs? Je kunt met de Sticker Creator van Microsoft Designer alle stickers maken die je maar wil. Omdat wij natuurlijk cowboys zijn, op laptops werken en de schrijver van dit stuk dol is op eenhoorns, besluiten we een te vragen om een sticker van een unicorn cowboy met een laptop:

unicorn cowboy sticker
unicorn cowboy sticker

Maar het kan ook nog specifieker. Je kunt ook vragen om een wat minder cartoonesk en meer fotorealistisch beeld. Nu is een unicorn op zich natuurlijk niet super fotorealistisch, maar je ziet wel dat het er een stuk serieuzer uitziet meteen:

sticker
sticker

Design Creator

Er is ook een Design Creator, die je bijvoorbeeld een leuke uitnodiging laat maken, of een Instagram-post. Laten we er bijvoorbeeld eentje laten maken voor dit artikel. De prompt ‘een Instagram post that tells people about an article about microsoft designer, with a nice visual that fits with this topic’ komt -na relatief lang wachten- uit op een heleboel opties:

Je kunt erop klikken en het verder nog naar wens aanpassen, allemaal binnen Designer zelf. Zo zouden we de ondertitel van die leuke met die gebouwen veranderen, want dat is niet waar dit artikel over gaat. Maar je ziet wel: Microsoft Designer komt meteen met een grote variëteit in mogelijkheden en dat maakt het leuker om iets te kiezen dat goed bij je merk past.

Instapost
Instapost
Insta post
Insta post

Brand Kit Designer

Over je merk gesproken: zoek je nog een huisstijl? Ook daar helpt Microsoft Designer je bij. Stel je voor dat we een restyle doen van DutchCowboys en die eenhoorn van eerder wat prominenter aanwezig willen maken en willen kiezen voor een design dat paars is, dan is dat vrij makkelijk: De prompt is DutchCowboys en ‘a blog about technology, entertainment, marketing, internet, and popular science. Our brand colors are purple. Logo is a unicorn cowboy with a laptop.’ Het moest wat staccato, want meer tekens kregen we van Microsoft niet. Eerlijk is eerlijk, helemaal begrepen heeft Microsoft het niet: het komt zelfs met een paar opties op de proppen waarbij het logo helemaal geen paars bevat:

Even een paar keer klikken en er is een optie die wel meer is wat we vroegen, gelukkig:

Microsoft Designer Brand
Microsoft Designer Brand
Brand Microsoft Designer
Brand Microsoft Designer

Achtergronden weghalen

Misschien wil je die foto van je kat in de zon wat opfluffen en er een soort rare ruimtekat van maken. Dat kan gewoon. Schram merkt er zelf niks van, maar met Microsoft Designer zet je haar zo uit de tuin, in de ruimte. Je uploadt een foto, klikt erop, kiest dan voor ‘Remove background’ en na even wachten zie je dat de kat is uitgeknipt. Links kun je via Visuals en dan Photos zoeken naar space (de ruimte) en die kun je er dan zo achterzetten (gaat het ervoor, dan kun je erop klikken en ‘set as background’ kiezen). In een handomdraai, al is de kwaliteit ervan wel erg afhankelijk van het onderwerp en de kwaliteit van je bronmateriaal, maar dat geldt uiteraard voor alle AI-toepassingen.

Zonnenpoes
Zonnenpoes
Schram in de ruimte
Schram in de ruimte

Image creator

Microsoft Designer komt binnenkort ook met de optie om albums te maken, zoals je vroeger een fotoalbum maakte, maar die optie is nog in de maak. De vijfde en laatste optie die we in dit artikel aan bod laten komen is de image creator (die je kunt kennen van ons artikel over jezelf in een Funko-poppetje veranderen). Nu hebben we bij het maken van stickers al gespeeld met het creëren van afbeeldingen in stickervorm, maar je kunt het bij de image creator nog wat verder laten gaan. Heel ver zelfs, ook onbedoeld, zo blijkt uit onze prompt. In veel prompts die we maakten werd de poes steeds tikkend op de laptop op de rug van de unicorn gezet, dus de prompt lijkt een beetje vreemd, maar we zijn daardoor wel een stapje verder gekomen. Al is het grappig dat Microsoft Designer er ineens allemaal dingen bij bedenkt (en de rug van de eenhoorn alsnog bedekt is met een berijden, namelijk een soort ruimtewezen zonder voeten die uit het niets is gekomen). Ook is de kat ineens de cowboy geworden. Maar je kunt veel zeggen over het design: gaaf is het wel.

Cowboy unicorn space
Cowboy unicorn space
Microsoft Designer
Microsoft Designer

Je kunt met Microsoft Designer veel kanten op. Nu hebben wij niet zo heel erg gestuurd op de animatiestijl, maar dat kun je dus wel doen als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een meer strip-achtige look. Eigenlijk ligt de wereld aan je voeten met deze afbeeldingen-AI, maar je moet wel zelf goed bedenken hoe die wereld eruit moet komen te zien.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Instagram en Facebook gaan je foto's gebruiken om kunstmatige intelligentie te trainen. Zie je dat niet zitten, dan is er een uitweg.

Social Media28.05.2024

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

De nieuwe AI-tool Suno maakt van Boef een volkszanger

Nederlandse rappers zien hun muziek ineens vervolkst worden. Niet door dronken mensen in de kroeg, maar door de nieuwe AI-muziektool Suno.

Technology24.05.2024

De nieuwe AI-tool Suno maakt van Boef een volkszanger

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

Google gaat dat straks uitbreiden met AI-samenvattingen, waardoor je snel een soort basis-informatie krijgt over een bepaald onderwerp.

Online24.05.2024

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Het blad deed alsof het een interview met hem had, en zette eronder met kleine lettertjes dat het AI was.

Media22.05.2024

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Humane, het bedrijf achter de Ai Pin, is te koop. Het vindt zichzelf wel 1 miljard dollar waard, ondanks dat het een product heeft neergezet dat wat minder positief werd ontvangen.

Gadgets22.05.2024

Humane heeft zichzelf te koop gezet na slechte ontvangst Ai Pin

Regulering van kunstmatige intelligentie – wat zal de EU AI Act bereiken?

De snelle ontwikkeling en verspreiding van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot wereldwijde discussies over de noodzaak van passende regelgeving. De Europese Unie heeft op deze uitdaging gereageerd met het voorstel voor een EU-AI Act, die bedoeld is om voor het eerst een uitgebreid wettelijk kader voor AI te creëren.

Technology22.05.2024

Regulering van kunstmatige intelligentie – wat zal de EU AI Act bereiken?

OpenAI stopt tijdelijk met Sky omdat Scarlett Johansson boos is

Scarlett Johansson is boos. OpenAI heeft voor zijn ChatGPT-stem Sky een stem gekozen die erg lijkt op haar vertolking in Her. Nu is Sky er (tijdelijk) niet meer.

Online21.05.2024

OpenAI stopt tijdelijk met Sky omdat Scarlett Johansson boos is

De nieuwe Canon EOS R1 moet het sportfans makkelijker maken

Net als in de wereld van smartphones worden ook fotocamera's voorzien van AI-snufjes, zo ook de aankomende Canon-camera.

Gadgets15.05.2024

De nieuwe Canon EOS R1 moet het sportfans makkelijker maken

Verder lezen over Microsoft

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt