​5 tips voor als je iets wil kopen op Etsy

​5 tips voor als je iets wil kopen op Etsy

Vorig artikel Volgend artikel

Ben je al die fabrieksgemaakte producten een beetje zat en wil je origineel zijn? Dan is er een webwinkel waar je moet zijn, namelijk Etsy. Het is een website waarop mensen hun zelfgemaakte producten kunnen zetten, al wordt het platform de laatste tijd ook veelal geteisterd door mensen die bijvoorbeeld t-shirts drukken met allerlei standaard dingen erop. Dat is jammer, maar er is gelukkig nog heel veel om van te houden. Met deze vijf tips haal je meer uit je shoppingsessie op Etsy.

1. Maak een account aan

Het klinkt een beetje gek, maar heel veel mensen weten niet dat je op Etsy ook aankopen kunt doen zonder account. Echter kun je beter wel een account aanmaken, omdat je zo makkelijker eerdere aankopen kunt terugzien (handig als je iemand de verkoper wil doorsturen of als er iets mee is), maar ook omdat je dan puntje 2 kunt doen.

2. Gebruik de zoekfunctie tot de max

Je kunt natuurlijk in de zoekbalk zetten: “leather bag”, maar ja, dan krijg je zoveel verschillende stijlen, dat je uren moet gaan scrollen. Je kunt bijvoorbeeld beter zoeken op: “leather bucket bag” om het nog wat specifieker te maken. Wil je per se een handgemaakt exemplaar of een beetje kleur, dan kun je dat ook nog aangeven in de zoekbalk om sneller te komen op een product dat je echt zoekt.

3. Zet dingen in je favorieten

Je kunt op Etsy producten als favorieten aanmerken. Hoewel dat niet nieuw is, dat kan bij bijvoorbeeld Bol.com of Shein ook, maar zeker op Etsy waar producten toch vaak wat origineler zijn, is het soms moeilijker om een product terug te vinden. Het hartje gebruiken zorgt dat je op welk moment dan ook even een blik kunt werpen in je favorieten en alsnog dat product kunt kopen waar je al langer op aast.

4. Up to date blijven van je favo winkels

Je kunt niet alleen bepaalde producten aan je favorieten toevoegen, maar ook winkels. Het voordeel daarvan is niet alleen dat je de winkel dan snel terug kunt vinden, maar ook dat je het als eerste hoort als die winkel een nieuw product heeft toegevoegd. Dat geeft je een goede voorsprong op de rest.

5. Ga voor de Treasuries

Helaas is het niet meer mogelijk om ze te maken, maar er zijn nog wat oudere Treasuries op Etsy te vinden. Dit zijn door gebruikers gemaakte lijstjes met een thema. Dus bijvoorbeeld ‘unieke herfstcadeaus’ of ‘Frankenstein’. Er zijn heel veel originele lijstjes te vinden en zo kom je nog sneller bij een uniek, mooi product naar wens. Je kunt ze hier vinden.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...