Online13.02.2010

Online flirten populair


online-flirten-populair.jpg
online-flirten-populair.jpg

Ruim zestig procent van de Nederlanders flirt wel eens via Instant Messenger en meer dan de helft gaat zelfs verder dan alleen flirten: 54 procent van de ondervraagden verklaarde iemand wel eens online de liefde. Alleen Portugezen verklaren hun liefde nog vaker online (56%). Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Microsoft op MSN ter gelegenheid van Valentijnsdag. Bijna twintigduizend respondenten uit tien verschillende landen hebben de poll op MSN ingevuld.
 
Hoewel veel van de respondenten zeggen te flirten via Instant Messenger, zegt toch meer dan de helft (51%) van de ondervraagden online flirten niet makkelijker te vinden dan in het echte leven. Ruim twintig procent (22%) heeft een relatie gekregen met iemand die hij of zij online heeft ontmoet. Bijna een kwart (24%) van die mensen heeft een langdurige relatie opgebouwd en vijf procent is zelfs getrouwd met zijn of haar internetliefde. Opvallend is dat online flirten met collega’s ‘not done’ is voor de meeste respondenten, bijna tachtig procent (79%) doet daar niet aan.

Derk Wagelaar van Microsoft Nederland verbaast de uitkomst niks: “Messenger is een belangrijk communicatiemiddel voor geliefden, vrienden en familie. In Europa zijn er meer dan 128 miljoen mensen die gebruikmaken van een vorm van Instant Messenger. Het is dus niet vreemd dat deze communicatievorm een geliefde manier is om te flirten of om iemand de liefde te verklaren.
 
Nederlanders vallen niet uit de toon in vergelijking met respondenten uit andere landen. Alleen bij de vraag “Bij welke gelegenheden denk je het beste nieuwe mensen te kunnen ontmoeten”, zegt een ruime meerderheid (85%) dat toch vooral offline te doen. Ontmoetingen in een bar (58%) of via gezamenlijke vrienden (43%), scoren daarbij hoog. Onze zuiderburen kiezen met 34 procent voor internet als beste ontmoetingsplek en bijna de helft van de Italianen (45%) en Finnen (46%) ontmoet een potentiële nieuwe liefde het makkelijkst online. Van alle respondenten zegt dertig procent internet de beste gelegenheid te vinden om nieuwe mensen te ontmoeten.
 
Op Valentijnsdag koopt ruim de helft (58%) van de Nederlandse respondenten een cadeautje voor zijn of haar geliefde. Wel wordt er op de centen gelet, veertien procent geeft iets dat niet duurder is dan twintig euro. Maar een op de vijfentwintig mensen tast echt diep in de buidel, deze kleine groep koopt cadeaus die duurder zijn dan vierhonderd euro. Ieren zijn het meest attent op Valentijnsdag: zeventig procent koopt een cadeautje voor zijn geliefde. Italianen geven de minste cadeautjes, iets meer dan de helft  (51%) koopt een presentje.
 
Aan het onderzoek deden tien landen mee: Nederland, België, Finland, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Portugal, Zuid-Afrika en Zweden.
 

Verder lezen over Microsoft

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt