Online13.05.2008

Nieuwe website voor particuliere beleggers


Sinds vandaag heeft Morningstar zijn Nederlandse website vernieuwd. Vooral particuliere beleggers maken regelmatig gebruik van de diensten die de site biedt. Bij deze veranderingen is volgens Morningstar veel rekening gehouden met het commentaar van beleggers.

– Op de Quicktakes, de uitgebreide informatierapporten van fondsen, vindt je nu een nieuwe interactieve fondsgrafiek. Ook laten ze de Total Expense Ratio van fondsen zien en kalenderjaarrendementen van de laatste zeven jaren.

– De Portefeuilletool is volledig herontworpen en daardoor veel eenvoudiger in gebruik geworden. Een belegger kan op eenvoudige wijze zijn fondsenportefeuille bijhouden en analyseren. Doordat Morningstar als enige instelling op grote schaal portefeuilles van beleggingsfondsen verzamelt, kun je met behulp van de  X-ray functie dwars door de portefeuille heenkijken.

– Op de website is een aparte sectie geïntroduceerd met informatie en artikelen over beursverhandelbare indexfondsen, zogenoemde ETF’s.

Steven Smit, algemeen directeur Morningstar Benelux, zegt over de vernieuwde website:

De nieuwe site biedt ongekende en ongeëvenaarde mogelijkheden voor de particuliere belegger en dat allemaal voor niets. Het helpen van beleggers om hun doelstellingen te bereiken, is een kernwaarde van Morningstar. Met de vernieuwing van www.morningstar.nl hebben we daarvoor weer een enorme stap voorwaarts gezet. Onder andere door het aanbieden van analistenrapporten over fondsen en aandelen afkomstig van Morningstar en een gratis portefeuilletool met ongekende mogelijkheden waaronder de unieke X-ray tool. De vraag naar goede en onafhankelijke beleggingsinformatie neemt nog steeds toe en wij willen daar graag in voorzien. We denken dat Nederlandse beleggers www.morningstar.nl met nog meer plezier zullen gebruiken.”