Online01.03.2024

​10 tips om concertkaartjes te kopen via Ticketmaster


Tips tegen ticketstress

Ticketmaster heeft het de laatste tijd geen enorm prettige ervaring gemaakt om concertkaartjes te kopen. Je komt in een wachtrij te staan, maar je hebt geen idee wat daarbij nou precies de regels zijn. En dan is er ook nog die vreselijke code die je soms wel drie keer moet invullen om maar te bewijzen dat je geen robot bent voordat je de wachtrij inkomt. STRESS! Zo vergroot je mogelijk je kansen om tickets voor een concert te kopen.

1. Log alvast in

Hoewel Ticketmaster je kaartjes -als je eenmaal door de wachtrij heen bent- na selectie wel 10-15 minuten vasthoudt, weet je maar nooit wat voor vreselijke inlogfout je krijgt of ander technisch probleem. Ga goed voorbereid te werk en zorg dat je alvast bent ingelogd op je account. Op die manier klik je makkelijk door het bestelproces heen en hoef je niet te stressen omdat je je wachtwoord ineens niet meer weet of omdat het inlogsysteem een vreemde hiccup heeft.

2. Gebruik meerdere internetverbindingen

Hoewel het tegenwoordig wat vaker fluctueert gaan de meeste tickets nog altijd in de verkoop op vrijdag om 10:00 uur. Typisch zo’n moment dat je op werk zit. Nu zal je werkgever het vast niet erg vinden als je even vijf minuten iets anders doet (koffietijd!), maar probeer zelf ook goed gebruik te maken van je mogelijkheden. Als dat van je werkgever mag, log dan zowel op je (werk)laptop in op Ticketmaster en ga in de wachtrij staan, als op je smartphone. Zorg daarbij dat je smartphone niet op de wifi zit van je werk, want dan maak je gebruik van je data en dat is een andere internetverbinding. Misschien is die net even sneller, je weet het niet: het is het proberen waard. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het werkt om de internetkabel direct in je laptop te doen omdat je dan nog directer verbinding hebt.

3. Zorg dat je apps up-to-date zijn

De Ticketmaster-app of de browser die je gebruikt, die moeten up-to-date zijn om zo optimaal mogelijk te werken en je te helpen tickets te kopen. Dat kun je bijvoorbeeld in de instellingen van de app checken, of in de appwinkels waar je apps kunt updaten. Dat up-to-date zijn van apps is overigens sowieso geen overbodige luxe: dat is de meest veilige manier om je telefoon te gebruiken.

4. Blijf van F5 af

Eén van de belangrijkste tips is om niet te refreshen. Als je op F5 drukt op je computer, of je scherm naar beneden trekt op je smartphone, dan is de kans groot dat je weer meer achteraan in de rij wordt gezet. Dat wil je niet. Blijf dus echt ver van die F5-knop weg, want een refresh is het laatste dat je wil.

5. Schakel je adblocker uit

Adblockers zijn heel fijn voor een wat schonere internet-ervaring, al zorgen ze er ook voor dat sites minder verdienen en daardoor minder levensvatbaar zijn. Of je ze gebruikt is jouw keuze, maar het is wel aan te raden ze uit te schakelen als je tickets wil kopen. Soms worden bepaalde website-elementen namelijk niet geladen door zo’n adblocker.

6. Regel een voorverkoop

Soms vind je het bij de artiest op Instagram, soms op een speciale pagina van Mojo, soms via een creditcardleverancier: de verkoop die op vrijdag begint is meestal niet de eerste. Het heeft voordelen en nadelen, ook als je deze voorverkoop hebt gemist. Als het goed is worden nooit alle kaarten in die voorverkoop gedaan, dus er is altijd op vrijdag nog kans. Plus: als de kaartverkoop heel hard gaat, komen er vaak data bij. Usher heeft er uiteindelijk van 1 zelfs 4 data gemaakt in Nederland en ook Justin Timberlake kreeg er gisteren een datum bij nadat de voorverkoop zo snel uitverkocht.

7. Schakel vrienden, collega’s en familie in

Alleen is maar alleen en hoe meer mensen er voor jou in de rij staan, hoe groter de kans dat die een mooi plekje in de rij weten te scoren. Hoe die rij bij Ticketmaster precies werkt is een doos van Pandora, maar iedereen zou om 10 uur een willekeurig plekje in de rij moeten krijgen, ongeacht of ze om 1 seconde voor 10 in de wachtrij gingen of een half uur geleden. Het is als je het zo bekijkt dus een soort loterij, dus met meer loten maak je meer kans. Wel netjes en snel betalen he, als het een ander eenmaal is gelukt.

8. Zorg dat er genoeg geld op je rekening staat

Het is een beetje suf, maar het zal je maar gebeuren: niet genoeg geld op je rekening. Je kunt dan misschien snel wat geld oversluizen vanuit je spaarrekening, maar ook dat is weer extra stress waarmee je jezelf op zo’n moment niet wil opzadelen. Zorg dus dat je van tevoren even check of je genoeg geld op je rekening hebt staan, of als je een creditcard gebruikt, dat je nog voldoende ruimte hebt om te spenderen.

9. Bespreek wat de wensen zijn

Niet altijd, maar vaak kun je al zien wat een concertkaartje kost en bespreken met de mensen met wie je gaat wat precies de wensen zijn. Willen we staanplaatsen of niet, welke zitplaatsen? Bestudeer ook even goed de venue: waar is vak 208 precies, wat betekent de Ring of Rang 1 of 2? Door dat alvast goed te bespreken, hoef je daar niet in alle haast over te discussiëren en wordt er niet geld uitgegeven aan tickets dat iemand helemaal niet wilde uitgeven. Beter voor je vriendschappen dus, zeker als ook niet iedereen op dat moment beschikbaar is om tickets te kopen of erover te overleggen.

10. Check voor tweedehands kaartjes

Heb je geen kaarten kunnen kopen? Dat is altijd erg teleurstellend. Het is echter niet het einde van de wereld, want vaak zijn er nog andere manieren om aan tickets te komen. Ticketmaster heeft zijn eigen doorverkoopplatform en Ticketswap is een optie, al is de kans dat je daar opgelicht wordt wel aanwezig (neem het van een ervaringsdeskundige aan). Je kunt ook kijken of er ergens online of via een radiozender tickets worden weggegeven en op die manier toch nog dichtbij die artiest kunnen komen.

Helaas blijft het uiteindelijk in veel gevallen een hels karwei om tickets te kopen. Hopelijk lukt het je, succes!

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Music

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

​Vinyl blijft het winnen van CD’s: dit is waarom

Vinyl doet het in Nederland al een tijdje beter dan de compact disc, de CD, maar in de Verenigde Staten is dat pas twee jaar het geval. Vorig jaar werd er zelfs dubbel zoveel dollars gespendeerd aan platen versus cd’tj...

Gadgets26.03.2024

​Vinyl blijft het winnen van CD’s: dit is waarom

Lekker analoog
Fans van Taylor Swift zorgen voor aardbeving

De Eras-tour van Taylor Swift staat nu op Disney+ en dat is een bijzonder concert. Niet zozeer omdat Swift nou zo bijzonder is, want deze Person of the Year is vooral een popzangeres, maar wel eentje die veel mensen raak...

Entertainment15.03.2024

Fans van Taylor Swift zorgen voor aardbeving

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Terwijl mensen inmiddels steeds vaker afhaken van Spotify omdat het zijn belofte op Hi-Fi maar niet waarmaakt, zien we dat Spotify wel met allerlei andere zaken blijft komen. Denk aan een medium om je levensvragen te bea...

Online13.03.2024

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Verder lezen over Tickets

3 manieren waarop Ticketswap beter kan

Ticketswap is in principe een geweldig platform. Je kunt er op een veilige manier van concertkaartjes af en je kunt er ook kaartjes kopen van dat concert waarvan je de voorverkoop hebt gemist omdat je moest werken. Je ku...

Online16.05.2023

3 manieren waarop Ticketswap beter kan

Waarom is het onnodig moeilijk om concertkaartjes te kopen?

Wat zijn we blij dat concerten weer kunnen, maar wat is het toch een vervelend proces om daadwerkelijk op je concert te kunnen verschijnen. We hebben het niet over problemen door de NS of artiesten die last minute toch m...

Online22.12.2022

Waarom is het onnodig moeilijk om concertkaartjes te kopen?

​Wordt kaartverkoopplatform Ticketmaster te machtig?

Ticketmaster kan een vervelende website zijn met zijn wachtrijen. Helaas ben je van Ticketmaster afhankelijk, al zijn er steeds meer andere platforms waar je tickets kunt kopen: Eventbrite en Cokobar bijvoorbeeld. Er kli...

Online19.11.2022

​Wordt kaartverkoopplatform Ticketmaster te machtig?

5 tips om concertkaartjes kopen minder stressvol te maken

Iedereen kent het wel: je wil een concertkaartje kopen en je voelt je bloeddruk oplopen. Hoe dit het nou met die wachtrij? Wel of niet refreshen? Kan ik wel een kaartje bemachtigen? Hoewel Ticketmaster en co zeker hun be...

Entertainment29.08.2022

5 tips om concertkaartjes kopen minder stressvol te maken

Je kunt nu direct op Spotify concertkaartjes kopen

Spotify biedt straks direct concertkaartjes aan. Zo kun je niet langer alleen meldingen krijgen dat je favoriete artiest bij je in de buurt speelt: je kunt er ook meteen een ticket voor bestellen. De vraag is natuurlijk,...

Entertainment11.08.2022

Je kunt nu direct op Spotify concertkaartjes kopen

Ticketmaster komt met eigen ‘TicketSwap’

Ticketmaster gaat samenwerken met Eventim aan eigen soort TicketSwap. De concertkaartbedrijven slaan de handen ineen om met een eigen platform te komen waar mensen gecheckte concertkaarten kunnen verkopen. Mocht je Tick...

Nieuws14.06.2019

Ticketmaster komt met eigen ‘TicketSwap’

Ticketmaster stopt onder druk met tweedehands ticketsites

Ticketmaster. Het is een bedrijf waar we allemaal mee te maken hebben, maar waar weinig mensen vreugde uit halen. De meesters van de onverklaarbare toeslagen hebben in de laatste paar jaar zelfs een businessmodel weten t...

Online13.08.2018

Ticketmaster stopt onder druk met tweedehands ticketsites

Straks alleen nog maar tickets doorverkopen voor originele prijs of lager
Hoera! De verborgen ’toeslag’ op concertkaarten gaat verdwijnen

Het heeft eigenlijk te lang geduurd, maar de Autoriteit Consument en Markt (die ons ook al net verlost heeft van de extra betaalde telefonische klantenservice) gaan oneerlijke online ticketverkopers aanpakken. Die hebbe...

Online04.07.2017

Hoera! De verborgen ’toeslag’ op concertkaarten gaat verdwijnen