Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Sinds gisteren hebben we een alternatief voor het woord vagina. Het vrouwelijk geslachtsdeel werd namelijk geëmancipeerd. Waar we bij de mannen allerlei prachtige andere benamingen hebben zoals daar is, de piemel, ontbraken deze voor de poes van de vrouw.
Initiatiefneemster is de sidekick van het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag, Cielke Sijben. Geïnspireerd door het televisieprogramma ‘Me Jane, You Tarzan?’ startte zij een radiocampagne. Dat gesteund werd door ‘Rutgers kenniscentrum voor seksualiteit’, om een nieuw vrouwvriendelijke ‘koosnaam’ te vinden voor de vagina. Vijftien jaar geleden hebben de Zweden een dergelijke stunt al eens bedacht. Het Zweedse alternatief is snippa. Eigenlijk zou dat ook in Nederland best een leuk woord geweest zijn, maar wij hebben een eigen winnaar, poenie. Woorden die het niet hebben gehaald zijn tummie, flamoes en yoni.
Poenie het nieuwe woord voor vagina
Volgens een bericht op NOS over dit onderwerp blijkt dat het woord niet helemaal nieuw is. En ‘op straat’, is dit van oorsprong Surinaams woord, al redelijk ingeburgerd. Natuurlijk waren er al heel wat andere synoniemen zoals: doosje, flamoes, foef, kut, mossel, muts, pantoffel, poes, preut, schede, snee, spleet en vulva. Dan is de keuze snel gemaakt want poenie klinkt aanzienlijk vriendelijker. Al weten we niet of dat ook de perceptie is in Suriname. Tja en snippa was eigenlijk ook best aardig geweest.
Waar ze in Zweden er zelfs een campagne tegen aan hebben gegooid om snippa te promoten, twijfelen wij nog wel of dat in Nederland ook gaat gebeuren. Cielke haar actie is in ieder geval een succes en poenie klinkt heel wat vriendelijker. Of iedereen daar zo ook over denkt, lezen we natuurlijk op sociale media. En natuurlijk barst zo’n onderwerp weer los op Twitter. Lees maar mee.
Verder lezen over Onderzoek
Online11.12.2024
Zo ziet ‘de wetenschappelijke methode’ van onze wolvendeskundigen eruit
Cybercrime29.10.2024
25% van de Nederlandse bedrijven is niet goed voorbereid op cyberdreiging
Online28.10.2024
Hoe valt het ontstaan van eilandbogen of vulkaanbogen te verklaren?
Marketing01.10.2024
Online marketingcampagnes vooral effectief voor nieuwe klanten
Nieuws17.09.2024
Gecombineerde NIVEL- en CBS-gegevens COVID-19-pandemie zijn prima te verklaren!
Social Media04.09.2024
“Trap Er Niet Influencer” doet onderzoek naar effecten van social media
Nieuws21.08.2024
De stollingsgesteenten cyclus op aarde
Artificial Intelligence14.08.2024