Personeelsverloop bij Amazon schrikbarend hoog

Personeelsverloop bij Amazon schrikbarend hoog

Twee derde van alle nieuwe medewerkers binnen 90 dagen alweer weg

Vorig artikel Volgend artikel

Amazon staat al jaren niet bepaald bekend als de werkgever die uitmunt in personeelsbeleid. Extreme werkdruk, een slecht werkklimaat, lage lonen en slechte secundaire arbeidsvoorwaarden zijn termen die regelmatig in verband gebracht worden met de webwinkel van een van de rijkste mannen op aarde. Dat het verloop van personeel bij Amazon bovengemiddeld hoog ligt, zal niemand dus echt verbazen.

Twee derde nieuw personeel binnen 90 dagen alweer weg

Uit een intern rapport, dat in handen gekomen is van Engadget, blijkt echter dat het nog veel erger is dan men al vermoedde. Het verloop kost Amazon miljarden per jaar. In 2021 haalde slechts een derde van alle nieuwe medewerkers de 90 dagen. De rest werd binnen die periode ontslagen, al dan niet door inkrimping van de afdeling, of gaf er zelf de brui aan. Initiatieven zoals telefooncellen op de werkplek, om te ontstressen, lijken dus niet echt te helpen.

Het rapport is gebaseerd op informatie uit interne onderzoeken en andere bronnen, zoals spreadsheets, van Amazon. Daaruit blijkt onder andere dat Amazon medewerkers twee keer zo veel kans hebben om uit zichzelf te vertrekken. Daarnaast zijn ook de ontslagcijfers erg hoog, en niet alleen in de magazijnen van Amazon. Zonder details te geven over welke afdelingen het hoogste verloop hebben, blijkt dat het verloop in alle lagen van het bedrijf extreem hoog. De afdeling met het laagste verloop kwam uit op bijna 70 procent. Bij de afdeling met het hoogste verloop was dat ruim 81 procent.

Magazijn-a
Het personeelsverloop bij Amazon beperkt zich niet tot de magazijnen.

Niet de meest begerenswaardige jobs

Zelf heb ik enkele jaren geleden een tijdje bij een Nederlandse webwinkel gewerkt. Met name in het magazijn – waar orders gepickt en gepackt worden – was het verloop van personeelsleden bijzonder hoog. In tegenstelling tot Amazon was de werksfeer tussen collegae wel prima, maar ontbraken vooral goede primaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ontbeerde het bedrijf ook de échte wil om met name magazijnmedewerkers een vaste aanstelling aan te bieden.

In een jaar tijd wijzigde het personeelsbestand op die afdeling gemiddeld met zo’n 25 procent. Deels vanwege seizoensinvloeden, maar deels ook omdat het nu eenmaal niet de meest begerenswaardige jobs zijn. Veel studenten en tijdelijke krachten voor wie jobhoppen een iets andere lading had dan in veel andere beroepen. Maar zo erg als bij Amazon was het daar zeker niet.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...