Het is Halloween: de leukste tweets en inhakers

Het is Halloween: de leukste tweets en inhakers

Vorig artikel Volgend artikel

Het is 31 oktober: Halloween. Een feestdag in de Verenigde Staten, die daar uitbundig wordt gevierd, maar ook steeds meer een evenement in Nederland. Waar in de States kinderen de straat opgaan om een soort Sint Maarten te doen en langs huizen te gaan voor snoep, zien wij Halloween meer als een reden om een thema-feestje te geven (iets dat overigens ook veel Amerikanen doen). En ja, veel bedrijven doen daar ook wat mee. Dit zijn de leukste tweets, inhakers en nieuwtjes rondom Halloween.

De leukste Halloween-kostuums

In Amerika zijn er artiesten die er alles aan doen om maar met de meest originele kostuums op de proppen te komen. Zo ook dit jaar. Waar we in Nederland juist met Halloween eng verkleed gaan, is dat niet per se standaard in de VS. We zien mensen verkleed als Britney Spears, om de met messen zwaaiende zangeres een hart onder de riem te steken. Maar we hebben ook een Kill Bill-koppel en meer. Hier is een greep uit de creaties:

Donald Trump is nog steeds populair

Of mensen nu gewoon hun oudere Halloween-kostuum hergebruiken of ook echt nu nog voor de beste man kiezen weten we niet, maar verkleed gaan als Donald Trump is nog steeds een van de populairste keuzes in de Verenigde Staten. De nogal uitgesproken ex-President van de Verenigde Staten staat in de top 5 populaire kostuums. Barbie, Wednesday, Doja Cat Demon, The Little Mermaid en M3GAN zijn het populairst onder vrouwen, wat veel zegt over de populariteit van films en series. Bij mannen is het Ken, Oppenheimer, Mandalorian, Super Mario en Donald Trump. Er moet wel bijgezegd worden dat het om de populairste outfits op TikTok gaat, dus wie weet is Donald Trump ook wel van de partij door de vele sketches die er van hem te maken zijn…

Zin om vanavond een enge film of serie te kijken? Lees dan ons artikel over Halloween-griezelfilms en -series.

Een met mensenbloed gekoelde computer

We denken dat de game Diablo IV deze Halloween wel heeft gewonnen. Waar veel games ervoor kiezen om een soort Halloween-thema te organiseren met nieuwe outfits voor personages, kiezen de mensen van Diablo IV ervoor (dat zich immers toch al in de hel afspeelt) om met een heel bijzondere prijsvraag te komen. Blizzard geeft een high end game-PC weg onder mensen die bloed doneren. Hartstikke leuk en goed bedacht om mensen naar de bloedbank te krijgen, maar die PC is niet normaal: hij wordt gekoeld met bloed. Menselijk bloed. Als er uiteindelijk 666 quarts bloed zijn binnengehaald (640 liter), dan zou de PC worden weggegeven (en verschijnen er ook nieuwe cosmetics in het spel, wel zo leuk voor de rest). Het is helaas alleen voor Amerikanen, anders hadden wij zeker meegedaan. Jij toch ook? Deze prijsvraag duurt overigens langer dan Halloween: 22 november is het klaar, maar ze schijnen met het bloed inmiddels al een heel eind te zijn (de actie startte op 20 oktober).

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...