Nieuws06.08.2021

Goed nieuws: recordaantal medailles op Olympische Spelen en LEGO van Harry Potter


Welkom bij weer een nieuwe editie van onze Goed Nieuws-rubriek. Elke vrijdag serveren we hier fijne berichten. Want gelukkig is er altijd ook veel fijn nieuws te melden. Deze week vertellen we je onder andere meer over de nieuwe LEGO van Harry Potter en het recordaantal medailles dat we nu al hebben behaald op de Olympische Spelen. Pak er even een kop koffie, thee of borrel bij en laat je overladen met positieve berichten. Enjoy en een goed weekend!

LEGO van Harry Potter

Ze blijven ons verbazen daar in Denemarken. Bij LEGO maken ze de laatste jaren steeds meer prachtige sets. Soms zijn ze speciaal ontworpen voor volwassenen, soms voor kinderen en de LEGO van Harry Potter willen we denk ik allemaal wel hebben. Er waren al een aantal mooie bouwwerken te koop, maar nu komen de allermooiste items: de iconen.

Want wie wil er nu niet een bouwwerk maken en neerzetten van uil Hedwig? Wij willen alles hebben en schamen ons er in ieder geval niet voor. Wingardium Leviosa! Vanaf 2 september te koop.

Recordaantal medailles voor Nederland op Olympische Spelen

‘We’ doen het heel goed op de Olympische Spelen. Ondanks dat de atleten het bijna helemaal zonder publiek moeten doen, de prestaties zijn heel bijzonder. De Spelen duren nog 3 dagen, maar we hebben nu al ons record uit 2000 (Sydney) overtroffen. Inmiddels staat de teller op 26 maar wanneer dit bericht verschijnt kan dat aantal al achterhaald zijn. Daarmee staan we nu op plaats 10 en daar mogen we heel trots op zijn! Kijk voor de actuele medaillespiegel hier.

De liefste en grappigste kattenfoto’s uit Japan

We blijven nog even in Japan. Katten hebben een speciaal plekje in ons hart en het is bijna (weer) International Cat Day. Redenen genoeg om je te wijzen op dit fijne Instagram-account van Masayuki Oki. Alle teksten zijn in het Japans, maar we komen er natuurlijk voor de foto’s. De fotograaf struint de straten af om zwerfkatten vast te leggen op camera. Het liefst zet ‘ie ze op een bijzondere manier op de gevoelige plaat en dat laten katten zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Met 248k volgers is hij in zijn fotografie behoorlijk goed geslaagd.

Nieuwe teaser van Cobra Kai seizoen 4

Cobra Kai was altijd van YouTube, maar inmiddels staat het op Netflix en heeft het weer enorm veel aan populariteit gewonnen. De hoofdrolspeler is binnenkort bijvoorbeeld te zien in He’s All That, een Netflix-film. Van Cobra Kai hebben we al drie seizoenen gehad, maar het vierde seizoen is in aantocht en die belooft conflict. We weten nog precies wanneer dat vierde seizoen er eindelijk is, maar het is in december dit jaar. Er wordt in ieder geval weer volop gevochten in dat seizoen. Check hieronder de trailer.

14 films aangekondigd voor South Park + 4 seizoenen

We wachten nog op het 25ste seizoen van South Park, dat in 2022 schijnt te starten, maar Comedy Central kan geen genoeg krijgen van de satirische animatieserie. Het heeft bij voorbaat alvast 4 extra seizoenen aangekocht, terwijl we eerder al begrepen dat het drie seizoenen had bijbesteld. Kortom, South Park gaat nog in ieder geval tot 30 seizoenen door. Daarnaast komen er ook 14 (?!) films van South Park naar Paramount+, waarvan twee nog dit jaar.

Puppy-ogen zijn een evolutionaire aanpassing van honden

Of je nu mens bent of hond: puppy-ogen werken AL-TIJD. Gewoon even grote ogen opzetten, onschuldig kijken en als het even kan je hoofd iets draaien. Honden doen het al duizenden jaren en dat is niet zomaar. Hun gezichtsanatomie schijnt de afgelopen duizenden jaren zelfs te zijn veranderd om zo goed mogelijk puppy-ogen te maken en daarmee beter met mensen te kunnen communiceren. Honden hebben een andere spieropbouw boven hun ogen gekregen dan wolven, omdat zij hun wenkbrauwen moeten oprichten. Wolven niet. Hondenogen lijken hierdoor wat groter, wat ze meteen wat meer menselijk maakt. En dus heel puppy-achtig, zo blijkt.

Fotocredits: Pirkerchri

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Entertainment

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Een grote overname in de wereld van film: Paramount neemt Skydance over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Entertainment09.07.2024

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Verder lezen over Sport

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

De Olympische Spelen moeten nog goed en wel beginnen, maar er is nu al een schandaal waardoor een Canadese coach alvast niet welkom is op het sportevenement.

Events24.07.2024

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

Deze zomer staat in het teken van verschillende sportevenementen zoals het EK, de Olympische Spelen en de Tour de France. Naast dat het ons als samenleving druk bezighoudt, houdt de Tour de France in het bijzonder ook het merkenrecht bezig. De organisatie heeft namelijk oppositie ingesteld tegen de merkregistratie ‘TOUR DE X’ op grond van haar eigen merk ‘TOUR DE FRANCE’. Hoe het EU Gerecht (hierna: het Gerecht) hierover oordeelde, lees je in deze blog.

Online22.07.2024

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

Deze 6 Nederlandse atleten wil je niet missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs

Het is aftellen naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat betekent dat als je geen tickets hebt je de Olympische Spelen gaat volgen op televisie. Dit zijn enkele fantastische sporters om in de gaten te houden.

Nieuws18.07.2024

Deze 6 Nederlandse atleten wil je niet missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Over zo'n drie weken gaan de Olympische Spelen in Parijs van start, en het is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Dat is de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn.

Entertainment03.07.2024

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die zaterdag 29 juni in Florence van start gaat.

Technology27.06.2024

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer