Nieuws02.07.2021

Goed Nieuws: Netflix-film Beckett, herstel grijs haar en Verstappen als wereldkampioen


Het is bijna weekend en er kan weer wat meer, waardoor veel mensen dit weekend de barbecue aanslingeren. Als het weer maar goed is. Daar hebben we geen invloed op, maar wel op goed nieuws. Je vindt in deze editie van de Goed Nieuws weer een mooie verzameling positieve berichten, zoals het herstellen van grijze haren, een onmogelijk schatkistje dat is geopend in Zelda, Verstappen als wereldkampioen en poes loopt vreemd huis binnen om te bevallen.

Het moeilijkste schatkistje uit Zelda: Breath of the Wild is ein-de-lijk geopend

Het heeft vier jaar in beslag genomen, maar het is gelukt. Het moeilijkste, volgens sommigen zelfs onmogelijke, schatkistje uit Switch-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild is geopend. Het schatkistje is te vinden bij Aris Beach en Kleric is het gelukt om de schatkist te pakken te krijgen. Dat heeft veel voeten in aarde, want je krijgt hem alleen te zien als je er zestig meter vandaan bent. Hij zinkt dan meteen en verdwijnt 18 seconden later. Inmiddels weten we hoe we ook dat schatkistje kunnen bereiken. Je moet zorgen dat je net ver genoeg valt om onder een dikke laag water te komen en dan kun je zwemmen zonder dat je Link ziet. Als je je best doet, dan haal je dat met je adem. Hoe het verder moet, dat is vrij bizar en kun je hieronder bekijken:

John David Washington straalt binnenkort in spannende Netflix-film Beckett

Iedereen wil weer op vakantie, maar het kan zijn dat de nieuwe Netflix-film Beckett die reislust wat inperkt. In deze film gaat het hoofdpersonage, gespeeld door John David Washington, op vakantie in Griekenland met zijn vriendin, gespeeld door Alicia Vikander. So far so good, maar na een noodlottig ongeluk wordt de beste man ineens gezocht door de politie. 13 augustus is deze spannende film op Netflix te zien.

Het is echt waar: grijs haar is te herstellen

Krijg je van stress eerder grijs haar? Zeker. Is dat onherstelbaar? Zeker niet. Het blijkt dat als je minder stress hebt, je ook weer meer je natuurlijke haarkleur terugkrijgt. Die docent die vroeger altijd zei dat de klas hem grijze haren opleverde, die is dus waarschijnlijk écht grijs geworden door die kinderen, maar kan dat dus ook herstellen door lekker met pensioen te gaan. Tenminste, helemaal klopt dat niet: je hebt ook natuurlijke vergrijzing van het haar waar je niets aan kunt doen, maar de haren die wel degelijk door stress grijs zijn geworden, die kunnen weer worden hersteld. Onderzoeker Picard heeft gezegd dat het net werkt als de jaarringen in een boom: haren houden informatie over onze biologische geschiedenis vast. Als haren nog follikels zijn, dan zijn ze onder invloed van stress, zodra ze uitgroeien, dan kristalliseert dat en worden ze grijs. Relaxen dus!

Wildvreemde poes zoekt huis om te bevallen en Twitter is erbij

Deze week liep een poes het huis binnen van een vrouw in Berken en Rodenrijs (bij Rotterdam). Op zich niet zo gek zou je denken, maar het was niet één van haar eigen katten. De hoogzwangere poes zocht een beschut plekje om te bevallen en koos dit huis uit. De eigenaresse bood de vreemde poes een doos aan en zocht ondertussen hulp op Twitter. Want wat moet je eigenlijk doen als een kat ineens bevalt in je woonkamer? In no-time groeide het aantal volgers op haar account én wist ze hoe te handelen. Inmiddels blijft ze updates posten en we hebben er alle vertrouwen in dat de beestjes een fijn huis vinden.

Het leven van stammen in Kenia prachtig gefotografeerd

In Kenia leven nog veel mensen op traditionele wijze. Hoewel steeds meer stammen meegaan met westerse ontwikkelingen, zou het zonde zijn als de schoonheid van deze culturele diversiteit verloren gaat. Fotograaf Omar Reda legde het unieke karakter van verschillende stammen vast op de gevoelige plaat. Het resultaat is een bijzondere serie foto’s, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Volg Omar op Instagram.

Verstappen wereldkampioen?

We richten onze pijlen natuurlijk al even niet meer op het EK voetbal sinds de dramatische nederlaag tegen Tsjechië. Anders Nederlandse sporters doen het wel goed, waaronder Max Verstappen. Zou hij dit seizoen wereldkampioen worden in de Formule 1? Zondag veroverde hij al een eerste plek en gaat nog steeds aan de leiding in het algemene klassement. Bovendien liet hij op de training van vandaag in Oostenrijk zien dat ‘ie oppermachtig is en zette de beste rondetijd neer. Het zou de allereerste keer zijn dat een Nederlander het kampioenschap wint. Zover is het nog lang niet, maar dat dit een razend spannend seizoen wordt, is zeker. De GP van Oostenrijk vindt zondag 4 juli plaats. De oranjekoorts zwelt weer aan, maar dit keer niet voor voetbal.

Beeldbron: EyeShotYou

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij